зоокът

Начало | зоокът | Интересните морски таралежи

Интересните морски таралежи

Мария-Магдалена Димитрова | 2015-08-12

Интересните морски таралежи

Лятото беше обещаващо скучно. Баба ми както всяко лято щеше да ме тормози със задачи по математика. Майка и татко както винаги са на работа. Брат ми... на брат ми му е все тая. Той си живее в някакъв негов си свят. Нали е на 17. Хубавото е, че ми купиха лаптоп да не се караме за компютъра. Сега мога по цял ден да си говоря с Кали по Skype, когато не решавам задачи разбира се. Преместихме се да живеем в друг квартал и тук не познаваме никого...  О, ужас майка ни каза , че се налага да я оперират спешно. Ами ако е нещо лошо, ако нещо се случи с нея...  не знам.

Слава Богу всичко мина добре. Майка си остана вкъщи и започна да мисли как да ни разнообрази ваканцията. Реши да ни води на различни екскурзии и почивки. Първата беше в Гърция на Кавала. Прекрасно място, усмихнати хора, синьо море иииии познайте! Не можете ли да се сетите? Морски таралежи. От цял плаж с хора, те да вземат да попаднат точно на брат ми. И двамата сме страхотни плувци.

Тренираме от съвсем малки. За това още с пристигането ни на плажа се хвърлихме във водата да се състезаваме. След малко Марти излезе с крака пълни с бодли от морски таралежи. Казвам ви такова чудо не сме виждали. Той обаче е мъж и не се уплаши. Започнахме да броим. Само на единия крак имаше 70 бодила, без да преувеличавам.  Сега съжалявам , че не ги снимах. Майка носи всякакви неща в чантата си и започна да се бори с бодлите. Мисията беше трудна, а резултатите слаби. Каза, че този мъж 193 сантиметра висок, няма как да го носи из Кавала. За един сладолед  обаче сме готови на всичко. Въпреки болката брат ми стана на крака и вървя сам. Вече няма и помен от бодлите. Следваща спирка България, връх Мусала. Уххху! Ние тримата ще изкачиме най-високия връх на Балканския полуостров 2925,4 м. Това ще е страхотно изживяване. Нашият тийм билдинг. Скоро ще пиша за това.  Майка каза, че до края на ваканцията ни е подготвила още екскурзионни изненади. Сигурно ще ходиме на рафтинг по река Струма или ще идем в Дисни ленд в Париж? Ще видим. Това лято очевидно ще е весело.

Участва в конкурса „Моето невероятно лятно приключение“
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град