За родители

Начало | За родители | Хокеят – добра алтернатива за детски спорт

Хокеят – добра алтернатива за детски спорт

Аз детето | 2016-06-01

Хокеят – добра алтернатива за детски спорт

Всеки родител знае, че за да е здраво и щастливо детето му, то трябва да се храни добре и още по-важното да спортува. Макар и не чак толкова популярен все още в България, хокеят е чудесен пример за колективен и активен спорт, който ще развие двигателните качества на детето, ще му осигури добра координация и бърза ориентация, както и морални и игрови качества. В много страни по света хокеят е един от най-популярните спортове, но около него има и най-много заблуждения.

Повечето родители смятат, че това е най-опасният и травматичен спорт и дори при най-голямо желание от страна на детето не му позволяват да си го избере, дори и това да е неговата мечта. Статистически погледнато обаче това е един от спортовете, които носят най-минимален риск от травми, стига да се практикува правилно. Освен това подобно на плуването, хокеят развива цялото тяло хармонично. Когато имате дете от 8 до 11 години, записвайки го на хокей при желание от негова страна, не само ще насърчите у него желанието за редовно спортуване, но ще му помогнете и да изгради още полезни навици за здравословен начин на живот, а дори ще се научи на дисциплина, докато слуша треньора за правилата и подходящите упражнения, свързани с хокея. Повечето хора, когато чуят хокей, веднага си представят леда, ниската температура на игрището и потенциалната опасност от настинка, кашлица и т. н., което не е вярно. Нещо повече, лекарите са установили положителното въздействие на ледената пързалка върху дихателни проблеми, бронхити и заболявания като астмата, например. За загрижените родители е важно да се поясни, че клубовете по хокей не пускат децата веднага на леда. Всичко започва с подходящите обяснения, след това упражнения, които да помогнат на децата да укрепнат физически и чак след това можем да говорим за хокей на лед.

Стига детето да има желание сме сигурни, че хокеят е отлична и определено забавна алтернатива на традиционните спортове като футбол или волейбол. За всяко дете би било много забавно и приятно да опита нещо ново и различно, а и може би дори би се гордяло да разказва на приятелчетата си, че тренира хокей. Единственото, с което родителите трябва да се съобразяват е да подберат внимателно мястото за тренировка, както и самия треньор. Професионалистът, който се отнася внимателно с децата и работи с желание ще остане за детето не само треньор, но и още един положителен пример за подражание. Предимствата ако изберете клуб по хокей обаче не свършват дотук. Организацията и дисциплината, която има при спортните клубове също е много важна – определеният ден за тренировка, определеният час, графикът и рутината, правилата, които треньорът налага, а най-важното е, че детето ще бъде със свои връстници и със сигурност ще се забавлява много.

Ако искате да научите още за спорта и да се убедите, че той изобщо не е толкова опасен и да видите всъщност колко е забавен, заповядайте заедно с децата си на нашата Детска Игриада! Там професионалистите от един от най-добрите клубове за хокей на лед към Национална спортна академия с радост ще ви покажат всичко. А и кой знае, може пък децата да си харесат и още някои спорт, ще имаме много. Заповядайте да се забавляваме и спортуваме заедно!

Организатор на събитието: Az-deteto.bg
Основен партньор: Мтел

Събитието се организира с подкрепата на: Лидл България, Граве България, Florina, „Селект Асет Мениджмънт“ ЕАД, FUNDAY SUMMER ADVENTURE, Doppelherz и Езиков център International House Sofia.

„Детска Игриада“ се организира в партньорство със Столична община, Decathlon, Българска Федерация Лека Атлетика, Бадминтон зала Европа, Българска Карате Киокушин Федерация и „Хокей клуб – НСА“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град