За родители

Начало | За родители | Франция e втората спирка от кулинарното околосветско пътешествие с игра на Az-jenata.bg и Shop.gladen.bg

Франция e втората спирка от кулинарното околосветско пътешествие с игра на Az-jenata.bg и Shop.gladen.bg

Аз детето | 2020-06-19

Франция e втората спирка от кулинарното околосветско пътешествие с игра на Az-jenata.bg и Shop.gladen.bg

Позната като една от най-романтичните страни в света, Франция пленява всеки посетител със своята изтънченост и ненатрапчива елегантност. Наред с великолепната селекция от вина, кулинарните традиции на страната се считат за едни от най-деликатните и изискани по цялото земно кълбо. За приготвянето на голяма част от ястията във френската кухня е необходимо да се набавят качествени продукти, което най-често става от известните френски пазари, разположени по улиците в малките и големи градове, както и да се комбинират редица фини техники, характерни за френските кулинарните майстори. И не на последно място - много, много голяма доза вдъхновение.
 
Интересен факт е, че в северните части на страната се използват предимно масло и сметана, докато на юг се предпочита зехтинът. На север ястията са по-плътни, гъсти, тежки, докато в Прованс менюто е по-скоро средиземноморско и по-леко. В южните райони на Франция голяма част от кухнята е повлияна и от традициите на околните страни. В регионите, по-близо до Испания, в рецептите се забелязва по-голямо използване на продукти като чушки, домати, наденица. В зоните около Италия пък се използват много зехтин, босилек, риган, розмарин, типични за традиционната италианска кухня на север. Всичко това прави страната задължителна дестинация за всеки ценител на вкусната храна.
 
Именно поради тази причина, Франция е втората кулинарна дестинация в съвместната игра „Моята вкусна и екзотична кухня“, която се провежда съвместно с Az-jenata.bg и онлайн супермаркета Shop.gladen.bg. Всеки, който обича предизвикателствата и определя себе си като кулинарен ентусиаст и с удоволствие превръща храната в изкуство, може да участва в нея и да спечели ваучери за онлайн пазаруване на стойност 45 лв. и 100 лв. от Shop.gladen.bg.
 
За да участвате в играта е необходимо да отговорите на въпроса „Кое е любимото ви ястие от световната кухня“, като посочите със съответните линкове 3 продукта от онлайн магазина Shop.gladen.bg, които ще са ви необходими за приготвянето му. Кулинарната надпревара ще продължи до 12 юли, като от всички участници ще бъдат изтеглени чрез жребий двама, които ще получат награда ваучер за онлайн пазаруване на стойност 45 лв.
 
А в случай, че сте убедени, че във вас се крие таен шеф готвач, може да покажете своите умения и да се борите за ваучер на стойност от 100 лв. Всичко, което трябва да направите, за да се включите в томболата, е да изпратите на имейл адрес info@az-jenata.bg ваша снимка и рецепта на любимото си ястие от световната кухня (без български рецепти).
 
Повече подробности за играта ще откриете на Az-jenata.bg


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град