сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красиви и безопасни фойерверки за малките (и не само)

Красиви и безопасни фойерверки за малките (и не само)

Аз детето | 2023-12-29

Красиви и безопасни фойерверки за малките (и не само)

Фойерверките могат да бъдат толкова вълнуващи, нали? Всички тези прекрасни цветове, които изведнъж се разстилат сякаш по цялото небе изглеждат така невероятно красиви. Няма съмнение, че ако искаш да направиш празника величествен и запомнящ се не може да мине без цветните фойерверки. Какво обаче бихте казали, ако сега ви съобщим, че можете съвсем сами да си направите фойерверки, които да „пускате“ у дома. При това веднъж направили ги ще си ги имате завинаги и те никога няма да свършат. Да, не са толкова огромни и гърмящи като истинските, но ако имате по-малки братя и сестри или пък самите вие искате за Нова година или рождения си ден да имате нещо не толкова шумно, по-безопасно, но все така красиво значи сте попаднали на точното място. Правят се така лесно и бързо, че ако направите по едно такова за цялото семейство ще падне огромно веселие!

Ще са ви необходими:

  • голям черен картон
  • дървена лъжица
  • тиксо
  • панделки
  • ножица
  • цветни моливи

Изглежда така красиво, а се прави така лесно. Просто следвайте стъпките!

1. От черния картон изрежете голям кръг. Диаметърът му (широчината) трябва да е поне 45 сантиметра. Ние решихме, че най-ефектно ще е с черно, но вие можете да използвате и друг цвят. Ако не ви се купува картон можете дори да рециклирате стара опаковъчна хартия или списание.

2. Намерете средата на кръга и внимателно сгънете кръга наполовина и пак наполовина, но не натискайте твърде много. Трябва да получите това:

3. Изрежете от външната страна на кръга в права линия до средата. След това останалата част издърпайте леко нагоре, за да се получи широк конус. За да не се развива залепете с малко тиксо по краищата.

4. Трябва да поставите дървената лъжица в хартиения конус, така че да издърпате малка част от дъното на конуса, така че да се получи дупка, достатъчно голяма, че да може дръжката на лъжицата да се побере вътре.

5. За да направите най-важната част „фойерверките“, които ще изскачат от конуса просто нарежете шарени панделки на дълги ленти и ги завържете една по една до основата на лъжицата. Ако решите лесно можете да замените панделките с други шарени платове или дори креп хартия.

6. Всичко, което трябва да направите сега, е да напъхате лъжицата в конуса и да скриете всички панделки вътре.

7. С цветните моливи нарисувайте звездички, още фойерверки или пък залепете блестящи стикери. Всичко, което ви се струва празнично ще е интересно и готино.

8. Накрая остава просто да хванете лъжицата от единия край и леко да я местите нагоре и надолу и да видите как „фойерверките“ ви пръскат цвят. Не са съвсем като истинските, но са си достатъчно красиви, весели и празнични!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град