зоокът

Начало | зоокът | Ето защо е важно да миете купичките на кучето

Ето защо е важно да миете купичките на кучето

Аз детето | 2022-04-18

Ето защо е важно да миете купичките на кучето

Попитайте петима души с кучета колко често мият купичката за храна на домашния си любимец и вероятно ще получите пет различни отговора. Въпреки че вероятно има няколко причини за това, едната е, че въпреки факта, че Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) е издала хигиенни протоколи за замърсяване на съдове с кучешка храна, не много хора, включително ветеринарни лекари, са запознати с тях, според скорошно проучване, публикувано в списание PLOS ONE.

Ако попадате в тази категория, ето какво трябва да знаете за важността на миенето на купата за храна на вашето куче и колко често трябва да го правите.

Защо е важно да миете купата за храна на вашето куче?

Подобно на други видове храни, кучешката храна и лакомства могат да бъдат замърсени с вредни бактерии, които причиняват хранителни заболявания като салмонелоза и листериоза, според FDA. Но вашето куче не е единственото, което е изложено на риск да се разболее: хората, които са изложени на заразена с E. coli или салмонела кучешка храна, също могат да се разболеят. „Мръсните купички за кучешка храна крият риск от нарастване на бактерии, които могат да бъдат вредни за вас или вашия домашен любимец“, казва за Lifehacker Джейми Уитенбърг (DVM), ветеринарен лекар от SeniorTailWaggers.com и директор на болницата за животни Kingsgate в Лубок, Тексас.

Колко често трябва да миете купата за храна на вашето куче?

Ако сте придобили навика да сипвате храна седмици или дори месеци, без да миете купата с храна на кучето си, време е за промяна. „Независимо от вида храна, с която се хранят, трябва да третирате купата на вашия домашен любимец, както правите с чинията си за вечеря, и да я миете със сапун и вода след всяко хранене“, обяснява Уитенбърг. За да се намали бактериалното замърсяване, тя препоръчва да миете купичките за храна на вашето куче или на ръка с топла сапунена вода, или в съдомиялна машина.

Насоките за безопасност на храните за кучета на FDA също съветват да миете лъжичката (или друг прибор, който използвате за сипване на храната) със сапун и гореща вода след всяка употреба. И не забравяйте за съда с вода на вашето куче. „Купички за вода, които не се мият често, създават биофилм – този лепкав, лигав остатък около ръбовете“, отбелязва Уитънбърг. Тя препоръчва старателно да миете купата с вода на вашето куче на всеки три дни.

Вижте още:
Седем вкусни храни, които можем да похапнем заедно с кучето
Плодовете, които са строго разрешени за вашето куче
14 неща, които кучето ви иска да каже, но не може и ние ще го заместим



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град