любими герои

Начало | любими герои | Дръндьо – приятел, който разказва истории

Дръндьо – приятел, който разказва истории

Петър Иванов | 2014-08-14

Дръндьо – приятел, който разказва истории

Казвам се Петър. Името ми е много различно от това на любимия ми герой – Дръндьо. Но изглежда родителите ми бяха прави, че за приятелството няма значение нито името, нито цветът на очите или на кожата, а нещо друго. Точно това „друго нещо“ аз открих у Дръндьо. Е, знам, че той не е истински, дори това не е истинското му име, а е неговият прякор. Но той ми беше приятел в часовете, докато четях книгите на Джеф Кини от поредицата „ Дневникът на един Дръндьо“. Всички те са много вълнуващи и от тях разбрах какви странни неща могат да се случат на всеки един от нас.

Дръндьо, който всъщност се казва Грег Хефли, ми показа, че всички имаме страхове, но можем да се научим да ги преодоляваме, защото иначе те ще ни пречат да преживеем някои може би интересни неща. Още когато видях корицата на книгата за първи път в книжарницата, аз почувствах нещо. Странно е, но усетих, че вече имам нов приятел. Приятел, който ще ми разказва истории. И не се излъгах. Нямах търпение да си купувам всяка следваща книжка от поредицата, за да откривам още истории. От първите страници видях, че в живота на Дръндьо е имало много опасности. Самият той непрекъснато се бори със своите страхове. Но в края на книгата, след като се справя с всички трудности, той усеща, че вече е голямо момче и повече няма да се поддава на влиянието на по-големите от него.

Щом прочетох историите на своя книжен приятел, осъзнах, че вече е време и аз да стана по-голямо момче!

* * *

А вие имате ли приятел литературен герой? Разкажете ни за него и участвайте в конкурса на "Забавното лятно четене". Как можете да разберете тук!



Коментари
9 коментара

daria danailova, 8 г.,

Публикувано на 15.08.2014

tazi kniga e straxotna

Яна Костадинова, 10 г.,

Публикувано на 21.08.2014

Чела съм почти всички книжки от тази поредица (от тези които са преведени на бълг.ез.)и наистина са интресни и забавни.Четат се на един дъх! Описанието ти е много хубаво!Справил си се чудесно!Браво!

Давид , 13 г. г.,

Публикувано на 24.08.2014

Невероятно попадение- и книгата, и героя, но най-вече споделеното ти мнение за тях! :-)

Мими Костадинова, 10 г.,

Публикувано на 27.08.2014

Много готина книга :)

Таня , 13 г.,

Публикувано на 27.08.2014

Разказът е хубав,хареса ми! :-) За книгите нямам добро мнение,мисля,че има много по-вълнуващи и интересни,но всеки с мнението си!Браво,добре си се справил! :-)

Диляна , 14 г.,

Публикувано на 08.09.2014

Страхотно си описал Дръндьо! Браво! :-)

габриел желев, 8 и п г.,

Публикувано на 26.09.2014

На мен ми харесва Родрик много е готин самозащото има хевиметъл група но и трябва друго име защото наакана пилена не става Питър страхотен си

александра , 11 г.,

Публикувано на 01.02.2015

Мнооооооооого яка книга,наистина.И разказът е хубав.

Ян Пенсов, 24 г.,

Публикувано на 02.06.2015

Моя приятел се казва капитан Крозиър, но неговата история е далеч по- страшна и тревожна от тази а Дръндьо..

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град