малък готвач
Начало |
малък готвач |
Домашна майонеза
Домашна майонеза
Продукти:
3 яйца
1 к. лъж. сол
1 к. лъж. лимонена киселина
1/3 настърган лимон
500 мл. олио
Начин на приготвяне:
В суха пластмасова купа чукваме 3-те яйца. Сипваме солта и лимонената киселина, настъргания лимон. Добавяме 500 мл. олио.
Поставяме пасатора на дъното на купата и включваме, като разбиването на майонезата започва от дъното на купата и бавно и постепенно се вдига пасотора нагоре щом се захване майонезата. Бъркането продължава около 5 минути, а ако искаме да стане много гъста – може и повече време.
Хубаво е една нощ за престои в хладилник и тогава да се консумира.
ЗАБЕЛЕЖКА: Много важно изискване е всичко да е абсолютно сухо и до края на разбъркването да не попада нито капчица вода.
Купата може да е пластмасова или стъклена.
3 яйца
1 к. лъж. сол
1 к. лъж. лимонена киселина
1/3 настърган лимон
500 мл. олио
Начин на приготвяне:
В суха пластмасова купа чукваме 3-те яйца. Сипваме солта и лимонената киселина, настъргания лимон. Добавяме 500 мл. олио.
Поставяме пасатора на дъното на купата и включваме, като разбиването на майонезата започва от дъното на купата и бавно и постепенно се вдига пасотора нагоре щом се захване майонезата. Бъркането продължава около 5 минути, а ако искаме да стане много гъста – може и повече време.
Хубаво е една нощ за престои в хладилник и тогава да се консумира.
ЗАБЕЛЕЖКА: Много важно изискване е всичко да е абсолютно сухо и до края на разбъркването да не попада нито капчица вода.
Купата може да е пластмасова или стъклена.
Жанет Андонова, 8 г.,
Публикувано на 26.03.2009
подобна рецепта ако искаме да направим риба или нещо такова а ни трябва майонеза правим това взимаме пари ходим до магазина и купуваме отколкото да се трудим
ния недялкова, 12 г.,
Публикувано на 26.07.2011
рецептата е страхотна