новини детски

Начало | новини детски | До две седмици отварят музей на илюзиите във Велико Търново с над 90 експоната

До две седмици отварят музей на илюзиите във Велико Търново с над 90 експоната

Аз детето | 2020-02-10

До две седмици отварят музей на илюзиите във Велико Търново с над 90 експоната

Близо 90 оптични и физични илюзии ще впечатляват посетителите на новия уникален Музей на илюзиите, който ще бъде открит във Велико Търново след броени дни, пишат от КРОСС. Той ще предлага холограми, 3D картини, левитиращо кълбо, обърната стая, джедайско място, стая на Еймс, банков трезор, макова плантация и много други забавления. Атракциите ще са разположени на площ от 500 кв. м в 5-етажна сграда в старата част на града. В нея са обособени 14 стаи и една голяма зала. В началото илюзиите ще са над 50, като изложбата постоянно ще се доразвива и обогатява, поясни създателят на музея Петър Бояджиев. Атракциите са подходящи за всякакви възрасти и най-вече за ученици и младежи, допълни още той.

На приземния етаж гостите ще могат да се насладят на огромно художествено копие на крепостта „Царевец“, направено от пясък. Също така там ще се предлагат редовни излъчвания на „Звук и светлина“. Идеята е туристите, които са дошли във Велико Търново само за през деня и нямат възможност да наблюдават на живо това уникално шоу, да го видят тук, пояснява Бояджиев. Организаторите са подготвили и интерактивна среща с града отпреди 100 години. Тя ще бъде възможна посредством 3D очила. Чрез тях уникалната гледка, разкриваща се пред очите на зрителя от последния етаж на сградата, ще се преобразява в гледка отпреди един век, разказва още Петър Бояджиев.

„Музеят на илюзиите във Велико Търново преобръща представите за реалността и разколебава доверието в собствените очи. Искаш ли да си като Алиса – ту малък, ту голям? Да попаднеш в огледален свят? Да преодолееш гравитацията? Тогава заповядай при нас“, приканват организаторите и обещават до две седмици да посрещнат първите посетители.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град