важните неща

Начало | важните неща | Днес гушнахте ли баба и дядо? Ето ви няколко добри причини да го направите веднага!

Днес гушнахте ли баба и дядо? Ето ви няколко добри причини да го направите веднага!

Аз детето | 2019-08-20

Днес гушнахте ли баба и дядо? Ето ви няколко добри причини да го направите веднага!

За любовта на бабите и дядовците към техните внуци често се казва, че е най-вълшебната любов от всички – тя е безгранична и безусловна. Всеки знае, че баба и дядо, както и внук се обича по съвсем друг начин и на съвсем ново ниво. Прекараното време с баба е най-хубавото на света. Тя готви най-вкусните и ароматни ястия, тя ни казва неща, които родителите никога не биха ни казали и с нея можем да споделим всичките си тайни. Баба намира време да ни покаже всичко онова, което мама не успява и да отговори на всеки наш въпрос, колкото и странен да е той. Дядо пък разказва най-невероятните истории и измисля най-забавните игри на света! Това няма кой да го отрече. И представете си, че в замяна на това баба и дядо имат нужда само от една прегръдка и едно „обичам те“. И ако тези поводи не са ви достатъчни – ето ви още няколко добри причини да ги гушнете още сега.

Не трябва да се молите за игра

Баба и дядо са винаги на разположение за приключение, дори да трябва да преглътнат умората и болките и да пропътуват километри, за да угодят.

Притежават най-чудноватите неща

Телефон с шайба, уокмен, грамофон, дайълъп модем, пишеща машина... На бас, че не сте виждали тези неща на живо, пък какво остава да са работещи. Обзалагаме се също така обаче, че при баба и дядо можете да ги намерите. Домовете им са истински ретромузей с най-готините и интересни неща от миналото и само чакат да си поискате да ви ги покажат.

Учат ви да се радвате на простите неща в живота

Кой ако не баба или дядо ще ви покаже колко е хубаво да се разхождаш в летния дъжд, да наблюдаваш как калинката пълзи, да чакаш охлюва да се покаже от черупката си. Родителите също знаят тези неща, но докато са заети да работят, да ви възпитават и дори да ви помагат с домашните... Е, нямат време за всичко, но нали затова са баба и дядо.

Не бързат

Баба и дядо винаги са готови да чакат. За всичко. Търпеливо и спокойно, без нерви, без напрежение. Да си обуете обувките сами, колкото и време да отнеме. Да си изберете дрехите и да изядете сандвича. Те могат да чакат.

Участват на равно в детските игри

Не всички игри са подходящи за баба и дядо, но ако мислим за ролеви игри, пикници с кукли в хола или игри на пазар, няма съмнение, че бабите и дядовците обикновено продължават играта много по-дълго от родителите, защото имат повече търпение и се радват на компанията на внуците си.

Винаги имат история, която да разкажат

И тя винаги е забавна, интересна и увлекателна. Това са семейните истории, онези, които разказват за родителите, които изглеждат толкова далечни, но успяват да очароват децата.

Вижте и още едно забавно нещо, което да направите с баба и дядо:
Изключителни филми, които да гледаме с баба и дядоКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град