любопитно

Начало | любопитно | Детските коледни писма

Детските коледни писма

Аз-детето | 2006-12-22

В навечерието на коледния празник решихме да публикуваме част от писмата до дядо Коледа. Заредени с много позитивизъм и надежда, тези писма отразяват коледното настроение на малки и големи. Ето и някои от тях:


Здравей Дядо Коледа
Пише ти Влади Груев, много се радвам че пак е зима и пак идва Коледа. Защо няма сняг? А ти, защо само на мен пишеш, а на моя батко Коси не си писал, на него сега му е мъчно. Миналата година ти писахме двамата в писмото. Днес съм много щастлив, че си ми писал. Тази година слушах и не слушах, но и се разболях. Ако прецениш че заслужавам, моля те да ми донесеш за коледа нов GSM, нова раница, пеещ коледа, кола с дистанционно, пуловер, жилетка или знаеш ли Дядо Коледа - прецени сам каквото ми донесеш аз все ще съм щастлив. Мисля си сега, че е по-важно да съм здрав и щастлив за да мога истински да се радвам на празниците. Довиждане Дядо Коледа ще те чакаме с батко Коси. От всички тези неща избири и за него моля те.
Много те обичаме и двамата
чао Коси и Влади


Скъпи Дядо Коледа, искам само един подарък - изпрати ми един автомобил, защото моят е много стар, а аз не мога да се движа без кола! Освен на теб нямам на кого да се помоля, никой няма грижа за такива като мен!
Нина


Скъпи Дядо Коледа,
не съм забравил да ти напиша писмо. Аз вече го пуснах по пощата. Надявам се, че вече си го получил. Mного бих искал само да допълня нещо и за сестричката ми, че забравих че не може да пише. Тя още малка на 1 годинка почти. Но и тя има нужда както всички нас да получи подарък.
Благодаря ти от сърце. Надявам се да се видим на Коледа. Ще те чакам с нетърпение.
С най-добри пожелания
Ради


Мили Дядо Коледа!
Тази година не искам да получавам подарък лично за мен (ако това е възможно). Тази година бих желал да донесеш на всички хора по света много любов, щастие и мир! Нека всички живеят спокойно и децата бъдат щастливи! Знам, че за теб невъзможни желания за Коледа няма и знам, че ще изпълниш и това мое желание! Много ти благодаря и знай, че много те ОБИЧАМ!
Никълас Калканов на 5 години


Здравей Дядо Коледа,
тази година исках нещо от родителите си, но те както почти всеки път намаха пари. Исках компютър, на които да играя, да уча и да гледам филмчета. Ако дядо коледа не ме забрави, ще съм много радостен.


Мили Дядо Коледа,
въпреки че съм голяма, все още имам искрица надежда за теб. Чувствам се глупаво, но искам оргинална кукла на фирмата "Барби". Надявам се да прочетеш писмото и да получа желания подарък. Тази година постигнах много и се опитвах да слушам и помагам на семейството си :)
Искрено твоя: Злати


Скъпи Дядо Коледа,
пише ти едно много добро и послушно дете. Освен, че съм послушна, аз съм и отлична ученичка и съм гордостта на мама и тате. Мисля, че за наи-хубавият и най-християнският празник Коледа, заслужавам подарък под формата на телефон Samsung E 570 :). Надявам се, че не звуча нескромно и че моето желание е по твоите сили и възможности. Ще бъда много радостна, ако получа желаният коледен подарък. А ако не - нека аз, семейството ми и близките ми, да сме живи и здрави.
С уважение: Ивчето


Здравей!
Не зная дори какво да напиша. Вече се съмнявам че ще се сбъдне каквото и да било. Май нямам никакъв късмет. Какво да кажа - искам лаптоп... или жилище... или кола... нямам нито едно от трите. Ако можех да имам поне едно от тях бих била щастлива. Надявам се този път поне нещо да се сбъдне.
Елена


Здравей мой мили прилятелю Рудолф.
Кажи на Дядо Коледа, че от години искам да го видя. Дано ми донесе подаръците. Знам, че той си държи на думата. Моля ви да ми донесете и подарък и в Панагюрище. И в София ще има елха затова два подаръка.
Вени


Бях малко болна и за това не съм ти писал досега. Тази година бих искалa да получа в празничната нощ Извънземни. Благодаря ти предварително! Желая ти леко разнасяне на подаръците тази година.
Диана


Мили Дядо Коледа,
с нетърпение те очаквам да дойдеш при мен с много подаръци: кукла Барби с тъмна коса и мотор, кухнята на Барби, цигулка и микрофон. Аз много слушам мама и тати и дядо Пешо, ходя на балет и обичам да пея песни.
Идвай по-бързо Дядо Коледа! Чакам те!
Константина от Лом


Ами Дядо Коледа,
аз искам моя подарък да си ти! Но ще се радвам и ако ми подариш една ескурзийка до някъде! чао за сега мерси, че си ме запомнил и че си ми писал. Това е хубаво! Айде ще те чакам!
Даниела


Не съм те забравила дядо Коледа...
даже целогошно си мисля за теб....колко е хубаво и приятно през празничните дни. Как всички са усмихнати и щастливи...лошото е само че е за няколко дни, но нищо - нека сме благодарни и на тези мигове.
Тази година бих искала на първо място много здраве и ако не те зaтруднявам моляте донеси ми и голяма дъска за писане на която се пише със специален маркер. Благодаря ти предварително.
А на теб желая много много здраве.
Твоя приятелка: Радослава Петрова


Хей Дядо Коледа!!!!
Благодаря за пожеланията. Изтичащата година не ми донесе радост. Искам през новата година да бъда обичана и да намеря човека, който ще ме направи щастлива.
Весели празници!
Таня


Здравейте!
Аз се казвам Кристияна и съм на 13години. Живея в град Силистра и сам много щастлива от своето семейство. Много ги обичам - те са всичко за мен. Бих си пожелала на Дядо Коледа да съм жива и здрава, да вляза в ПМГ и да си намеря много гаджета.


Здравей мили Дядо Коледа!
И тази година пак ти пиша макар, че съм малко голяма и сигурно ти се вижда смешно, че ти пиша. Не искам подаръци от теб защото знам, че няма да ми ги донесеш. Просто искам през новата година да сме здрави всички в къщи и през януари, когато сам в сесия, да успея да си взема изпитите. Чао чао, а и весела коледа и честита нова година и на теб.
Йорданка


Мили Дядо Коледа,
за Коледа цялото ми семийство искаме много тостер, а за Нова година детска забава. Aко има, също така и конфети...фоерверки... Тази година съм много скромна и мисля, че цялата ще харча по-малко.
Довиждане Дядо Коледа.
Петра



Коментари
8 коментара

Михаела Венкова, 3 г.,

Публикувано на 17.10.2009

мили дядо коледа аз много слушам мама и татко и бих искала да ми донесеш кученце боби което с неговите вълшебни свирки то може да ме души и да го взимам навсякъде със себе си

Габи , ,

Публикувано на 05.11.2009

Хубавота е че с всеки ден коледа наближава.Аз всеки ден броя дните до коледа и много се вълнувам а и към края на ноември началото на декември с една моя приятелка си пишем писмата нямам търпение да дойде

Радостина Цанева, 5 г.,

Публикувано на 13.11.2009

Мили Дядо Коледа аз искам вълшебна пръчка;мобилен телефон-детстки;прахосмокачка и пералня. Това е Дядо Коледа.

Моли Пенчева, 11 г.,

Публикувано на 05.12.2009

Мили Дядо Коледа, искам да накараш приятелката ми Роси да ми прости- ти знаеш за какво.(надявам се врабчето, което всеки ден ме гледа да ти е казало за какво става въпрос).Тя ми е най-скъпата и мила приятелка, която незнам дали ще намеря, ако не ми помогнеш. Знам, че на Коледа ставад Чудеса, затова вярвам, че Роси ще ми прости до Коледа.Ако ми прости непременно ще ти кажа!

Стефани Милушева, 10 г.,

Публикувано на 11.12.2009

Мили Дядо Коледа,аз изкам мого неща дано да ми ги донесеш. 1.Изкам да накараш Ива,Ани и Ники,да ми станат по-добри приятелки от колкото са сега. 2.Изкам кученца и котенца с вълшебни памперси. 3.Моля те,накарай тати да ми купи лаптоп. О,забравих и картичка от теб.

Мария Христова, 10 г.,

Публикувано на 20.12.2009

Мили дядо Коледа Аз съм МАРИЯ много изкам да ми донесеш лабтоб за коледа много ще те обичам ако го направиш.

Джемал Бачевски, 10г г.,

Публикувано на 17.12.2020

Скъпи дядо Коледа аз бях много послушен и помагах на моя баба и искам да ми донесеш един лап топ и един телефон и много те обичам дядо Коледа

Мая Янкова, 10 г.,

Публикувано на 03.01.2021

Искам колело елза и анна и на мама работа а на брат ми колело спайдърмен и на брат ми другия после ще напиша

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град