афиш

Начало | афиш | Детски театрален маратон предстои в Хасково

Детски театрален маратон предстои в Хасково

Аз детето | 2021-05-23

Детски театрален маратон предстои в Хасково

Детски театрален маратон предстои да изнесе в Хасково професионалната куклена трупа „Дани и Деси“, съобщиха театралите. В програмата им от 24 май до 12 юни са общо пет представления, които ще се състоят на откритата сцена в Градската градина в града на Богородица.

Афишът съдържа спектаклите „Палечка“ от Х. К. Андерсен, „Жабокът цар“ от Братя Грим, „Пеперудена магия“ от М. Дългъчева, „Жабокът и чужденецът“ от М. Велтхаюс и „Кратка квак история“ от К. Къдрева. Те ще бъдат безплатни за децата, тъй като местната община финансира инициативата по програма „Културни инициативи“. Поради кризисната обстановка в страната децата не са се срещали с театрално изкуство почти една година и срещата им с него ще бъде особено важна за тяхното интелектуално развитие, подчертават от трупата.

Според нейната визитка, тя е създадена през 1995 година като професионален частен куклен театър. Има над 70 участия в международни и световни фестивали на детското театрално изкуство. Носител е на сребърен почетен знак „Златен век“ на Министерството на културата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град