афиш

Начало | афиш | Музикално-драматичният театър ще зарадва децата на Велико Търново с истории за баба Цоцолана и Патиланчо

Музикално-драматичният театър ще зарадва децата на Велико Търново с истории за баба Цоцолана и Патиланчо

Аз детето | 2021-04-06

Музикално-драматичният театър ще зарадва децата на Велико Търново с истории за баба Цоцолана и Патиланчо

Екипът на музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново кани всички деца на детския си мюзикъл „Патиланци“, който ще бъде представен на 10-ти април от 11 часа в голямата зала на театъра. С обичания спектакъл театърът възстановява съботните представления за деца в старата столица.

Мюзикълът „Патиланци“ е на композитора Александър Йосифов, а либретото на Банчо Банов е създадено по мотиви от обичаните разкази на Ран Босилек, с които са израснали поколения български деца. В спектакъла са представени шест различни истории, подбрани от Банчо Банов. На сцената се срещат любимите на всички баба Цоцолана, палавият Патиланчо, Дана, Данчо, Ганчо и куп други колоритни герои. Под съпровода на музика и забавни песни те се отдават на щури патилански игри и веселие.

Режисьор на мюзикъла е Стефан Донев, диригент е Васил Вълчев, а сценографията и костюмите са от Лидия Къркеланова. Хореографията е по идея на Катя Богданова. В „Патиланци“ участват и солисти и оркестър на театъра.

Билети се продават на касите, а според изискванията и заповедта на Министерството на здравеопазването „Патиланци“ се играе при 30% от капацитета на салона при спазване на дистанция и задължително носене на маски от зрителите над 6 години.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град