покани

Начало | покани | „Деца на колела“ ще се проведе в Ловеч

„Деца на колела“ ще се проведе в Ловеч

Аз детето | 2015-09-04

„Деца на колела“ ще се проведе в Ловеч

На 6 септември в Ловеч по повод 130-годишнината от Съединението на България ще се проведе второто издание на атрактивното детско велосъстезание „Деца на колела“, информират от пресцентъра на общината. Миналата година събитието събра близо 90 деца и младежи, които мериха сили по интересните пътеки в парка „Стратеш“. Тази година организаторите на детската надпревара очакват още по-голям интерес и повече участници.

Събитието е включено в спортния календар на града и се финансира от община Ловеч. „Деца на колела“ се провежда под егидата на кмета Минчо Казанджиев и цели да накара повече деца и младежи да излязат навън, да се качат на колелото и да спортуват.

Участието в надпреварата ще бъде напълно безплатно, като могат да се включат всички желаещи на възраст от 4 до 18 години. Всеки, който иска да се включи в състезанието, е необходимо да се регистрира предварително. Участниците ще бъдат разделени в общо седем възрастови групи - 4-5, 6-7, 8-9, 10-12, 13-14, 15-16, 17-18 години, и за всички победители в отделните категории ще има медали, грамоти и подаръци от спонсорите на събитието.

Арена на надпреварата и тази година ще бъде паркът „Стратеш“, който разполага с множество горски пътеки и хубави алеи, които лесно се превръщат в достатъчно интересно и предизвикателно състезателно трасе.
Организаторите на събитието обещават подобрения и нови елементи, с които трасето да стане още по-атрактивно и технично и да може после децата от Ловеч да тренират и подобряват уменията си на него ежедневно.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град