важните неща

Начало | важните неща | Държавата трябва да защитава децата от експлоатация, малтретиране и насилие

Държавата трябва да защитава децата от експлоатация, малтретиране и насилие

Енрико Джерони | 2010-11-20

Децата заслужават да бъдат обичани и желани. По-голямата част от родителите са съгласни, че си заслужава да обичат своите деца, защото ако дадат любов ще им бъде върната любов, но и защото любовта ще има положително влияние върху техните деца.
 
Да се пренебрегне едно дете е вид малтретиране. Това може да доведе до експлоатация и насилие. Независимо от формата на малтретиране, това кара децата да се чувстват нежелани и не обичани.
Деца, на които бива отнето това право, се обръщат срещу своите родители, а понякога срещу цялото общество. Ако  са експлоатирани или малтретирани децата искат да избягат от вкъщи, за да се откъснат от проблема, но за съжаление попадат в още по-лоша среда: сред престъпници, наркотици и неморалност. Когато пораснат, такива деца стават нестабилни възрастни, които не са в състояние да възпитат собствените си деца.

Има много организации, като UNICEF и световната организация на здравеопазването, която работеше много стабилно, за да подобрят състоянието на такива деца. В  много държави трябва да се строят вилни селища, за да помогнат на такива деца да израснат в добра среда. Те са съставени от „семейства”, като всяко едно от тях живее в своя къща. Всички деца трябва да бъдат научени да помагат в домакинството. Но ако липсва бащата трябва да е предвидено мъжко присъствие, за да даде бащински съвети, да наложи необходимата дисциплина.
Децата трябва да посещават училища. Държавата трябва да подпомага финансово тези „семейства”, за да се научат да разпределят своите средства  и така ще имат един нормален семеен живот и необходимата подготовка за бъдеще.

Участва в конкурса "Правата на децата"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град