игри в дома

Начало | игри в дома | 3 супер готини игри с топка, които можете да опитате у дома

3 супер готини игри с топка, които можете да опитате у дома

Мирела Любенова | 2018-07-27

3 супер готини игри с топка, които можете да опитате у дома

Игрите с топка винаги са били интересни за всички! Независимо под каква форма и как играете – на всеки му харесва! Понякога е толкова хубаво, че не можеш да се откъснеш с часове от играта. Стига времето навън да е подходящо, ако духа силен вятър или пък вали – каквато и да е игра с топка бива моментално отписвана. Все пак тя е най-подходяща за навън освен ако мама никак не харесва полилея си и не ви позволи да играете с топка вкъщи, само и само, за да го счупите и тя да има причина да си купи нов например! Такова нещо обаче е малко вероятно да се случи. По-вероятно и най-вече сигурно е, че можете да играете с топка и у дома – стига да е на някоя подходяща игра. Най-хубавото от всичко е, че ние имаме за вас три такива супер интересни игри. Единственото, което трябва да имате предвид е, че е хубаво да ги играете на малко по-широко място у дома или пък просто такова в което има по-малко предмети – коридорът е идеален. Също така би било по-добре да използвате надуваема плажна топка – не се правете, знаем, че имате. Всеки има такава! Или пък дори и балон, с него също би се получило идеално! Сега да започваме!

Хвани или отблъсни

За тази игра ще трябва да бъдете поне четирима, но не се притеснявайте, лесно ще съберете хора. Особено ако включите всички в семейството! Трябва да изберете един от вас, който да бъде водещ, а останалите се наредете в редичка или пък кръг – зависи колко място имате. Играта пък е проста. Водещият подава топката на всеки и в момента в който я хвърли трябва да каже или „хвани“ или „отблъсни“. А този към когото е хвърлена топката трябва да направи обратното на това, което му е казано. Ако не успее да реагира навреме изгаря! Този, който остане последен е победител! Лесно и готино!

Най-добрите рефлекси

Тази игра е подобна на първата, но с едно малко подобрение. Пак имаме водещ и играчи наредени в редичка или кръг. Този път обаче трябва да скръстите ръцете пред себе си, а водещият да хвърли топката или просто пък да се престори, че ще го направи. Целта на останалите пък е да не мърдат, освен ако топката наистина не е хвърлена. Всеки, който мръдне ръцете си преди това или пък не хване топката – излиза от играта. И тук победител е този, който остане последен.

Земя, въздух или вода

Тук също имаме водещ, но този път всички играчи трябва да седнат в кръг, а водещия да застане по средата на кръга. След това той хвърля топката към избрано от него дете и казва „земя“, „въздух“ или „вода“. Докато топката лети към вас вие трябва да се сетите за животно, което може да бъде намерено на съответното място. Например сокол за въздуха, скат за водата или пък пантера за земята. Но мислете бързо, защото след като хванете топката трябва веднага да кажете животното. Ако успеете я подхвърляте обратно на водещия, а ако не – вие заемате неговото място. Тук победители няма, но пък играта е чудна!

Сега какво чакате още – хващайте топката!

Навън е подходящо за игра? Тогава опитайте следните:
Летящата топка
Топка над реката
Новата забавна версия на народна топка – хитът на идващото лято
Сричковата топка – най-простата и забавна играКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град