важните неща

Начало | важните неща | Да оцелееш в училище преди лятната ваканция

Да оцелееш в училище преди лятната ваканция

Аз детето | 2019-06-07

Да оцелееш в училище преди лятната ваканция

Ура! Днес имаме да ви съобщим една прекрасна новина! Може би още не сте го осъзнали съвсем, но училището почти свърши и лятната ваканция почти дойде! Поне за по-големите от вас. По-малките вече отдавна ѝ се наслаждават. Ключовата дума тук обаче е „почти“. Остава още малко, така че се дръжте, бъдете съсредоточени, пишете всички домашни и учете. Последните неща всъщност са много важни, особено сега. Правейки това ще завършите успешно и ще бъдете спокойни за следващата учебна година, което пък означава, че ще бъдете спокойни и цяло лято. Знаем колко може да е трудно да мислиш за училище при положение, че навън е така топло и прекрасно. Но се налага! Затова сега искаме да ви вдъхнем сили да издържите още малко!

Все пак сте стигнали дотук, защо да се предавате точно сега... Плюс това лятото буквално е на прага, свободата ви очаква, просто трябва да имате още малко търпение! Ето няколко неща, които ще ви помогнат да оцелеете още малко в училище:

1. Светваме ви да пишете домашните си веднага. Не ги оставяйте за по-късно! Дори и да са за след два дни, просто ги напишете, когато ги получите. Казваме ви от личен опит, че „по-късното“ е много по-трудно. Много добре е да ги напишете навреме и след това да знаете, че сте свободни за остатъка от деня. Така и игрите ще са спокойни и ще можете да се забавлявате по-добре.

2. Учете за контролните и не разчитайте на късмета. Знаем колко е трудно това, когато птичките пеят и по-малките деца от вас вече са свободни да си играят. Нашият съвет обаче е учете за всяко едно контролно и тест, които ви остават и не разчитайте на късмета. Той може и да ви помогне, но си представете, че точно в този важен момент го няма никакъв и не се справите. Това ще означава двойно повече работа след това, както и някоя друга забележка от страна на родителите ви. Никой не иска това да му се случи точно преди началото на лятната ваканция. Така че най-лесно е просто да си учите навреме.

3. Опитайте се да вършите всичко с желание. Сигурни сме, че можете да намерите нещо, което да ви хареса и в най-трудната задача по математика. Ако ли пък не – то просто се вдъхновете да свършите нужното с мисли за прекрасното лято, което ви очаква след това.

4. Припомняйте си всичко, което сте постигнали през учебната година. Всички хубави оценки за които сте учили толкова много, всичко, което сте направили, за да може учителката да се гордее с вас. Не искате да го пропилеете за няколко дни, нали? Тогава помислете си за тези успехи – те ще ви вдъхнат сили да издържите още малко.

Тези съвети са лесни и прости и всеки ги знае, но мислим, че е добра идея да ви ги припомним, защото човек лесно може да забрави. Знаем, че невинаги е лесно, особено когато лятото е така изкушаващо, но можете да се справите. Съсредоточете се върху това, което трябва да свършите в този момент и после ще имате едно страхотно и спокойно лято!

Снимки: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град