спорт

Начало | спорт | Алфредо Торес и Лили Йончева ще учат децата на София на салса и перкусии безплатно

Алфредо Торес и Лили Йончева ще учат децата на София на салса и перкусии безплатно

Аз детето | 2013-06-24

Алфредо Торес и Лили Йончева ще учат децата на София на салса и перкусии безплатно

Два образователни уъркшопа за деца по ударни инструменти и латино танци ще се проведат между 28 и 30 юни в Южния парк, зад басейна "Спартак", като част от Календара на културните събития на Столична община за 2013 г.

Перкусионистката Лили Йончева и танцовото гуру Алфредо Торес ще преподават на малчуганите ценни знания и умения в областта на инструменталното и танцовото изкуство. Музикалните класове ще се провеждат в трите дни от 10:00 до 14:00 ч. и ще са напълно безплатни.
Задължително условие е участниците да имат навършени 7 години.

Проектът „Децата на София свирят и танцуват с A to JazZ Festival“ е съпътстващо събитие към фестивалната програма на третото издание на „A to JazZ Festival 2013 – America Latina”, което за първа година няма да се състои в „Докторската градина”. Причината за това са планираните там ремонтни дейности от Столична община. 

Родителите, чиито деца искат да участват в двата уъркшопа могат да ги запишат предварително на имейл: workshop@atojazz.bg. Нужно е да посочат двете имена и възрастта на своето дете, предпочитанията му за съответния клас, както и контакти за обратна връзка.

Децата на София, които ще се включат в образователния клас на вечно усмихнатата Лили Йончева, ще усвоят основни постановки за свирене на джамбе и маракаси, базисни ритми и основни звуци на латино ударните инструменти. За целта организаторите ще осигурят необходимите перкусии на място. Магията на ритъма се отразява изключително добре на подрастващите като им дава възможност да изразходват невероятната си енергия с нещо красиво и позитивно.
Кубинският танцьор, хореограф и преподавател по латино танци Алфредо Торес ще въведе малчуганите в първите стъпки на салсата – така те ще имат шанса да се сдобият с ново хоби, даващо им чудесна възможност да развият таланта си.
Участниците и в двата музикални класа ще получат специални грамоти, лично от Лили Йончева и Алфредо Торес.

Концертната програма на основната сцена на „A to JazZ Festival 2013 – America Latina” започва в 18:30 ч., представяйки артисти от Куба, Бразилия, САЩ и България и ще приключва малко преди 22:00 ч.

Единственият по рода си джаз фестивал на открито в столицата “A to JazZ Festival 2013” е под почетния патронаж на председателя на Столичния общински съвет г-н Елен Герджиков и се провежда в подкрепа на кампанията „София - Европейска столица на културата 2019”. Организатори са Фондация „Ей ту зет“ и Фондация „Америка за България“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град