покани

Начало | покани | Ако сте от Добрич можете да измайсторите къщички за птички в интересна работилница

Ако сте от Добрич можете да измайсторите къщички за птички в интересна работилница

Аз детето | 2021-11-19

Ако сте от Добрич можете да измайсторите къщички за птички в интересна работилница

Младежки център – Добрич организира работилница за къщички за птици, съобщават от ръководството. Тя ще е на 21 ноември, неделя, от 13:30 часа в Скейт парка в добричкия парк „Свети Георги“. Участието е безплатно. Идеята за работилницата е на 27-годишния Слави Михов, предприемач в сферата на туризма с опит в доброволческия сектор. За сглобяването на къщичките са осигурени инструменти и дървен материал, съобразен с естественото местообитание на птиците, каза за БТА Слави Михов.

Условията в Добрич, който е разположен на натоварен орнитоложки път, не отговарят на нуждите на пернатите, смята доброволецът. Затова дава идеята за събитие, което да обедини младежи около облагородяването на средата. Според Михов работилницата е и възможност да разкаже на участниците за богатите флора и фауна в областта и да ги мотивира да бъдат по-отговорни към природата.

Инициативата се осъществява в рамките на проект „Младежки център Добрич – Вашето днес“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град