Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Super Monkey Ball Banana Mania – една легенда се завръща

Super Monkey Ball Banana Mania – една легенда се завръща

Аз детето | 2021-10-06

Super Monkey Ball Banana Mania – една легенда се завръща

Няма любител на малките, прости електронни игри, който да не помни тази супер забавна маймунска игра. Стига да е бил роден преди 2001, когато излезе тя за първи път. Ако ли пък не... сега е моментът и вие да се отдадете на маймунската мания! И за да ви покажем колко забавна е играта ще започнем така...

„Добре дошли всички на остров Джунгла – дом на AiAi и неговата група маймуни! Аз съм Масао Широсаки, гражданин на острова и продуцент на поредицата Super Monkey Ball. Моля, вземете банан и се присъединете към мен, докато споделя историята за последното заглавие от поредицата, Super Monkey Ball Banana Mania, излязло преди броени дни на PS4 и PS5.

Какво доведе до създаването на това заглавие? Когато пуснахме последната игра на Super Monkey Ball, получихме много искания от фенове по целия свят, желаещи римейк на оригиналната Super Monkey Ball и Super Monkey Ball 2. Този проект започна като директен отговор на тези гласове на феновете. Започвайки с оригиналните сценични данни от игра, която вече е на 20 години (честита годишнина AiAi!), Първата ни стъпка беше да направим света на маймунската банда по-цветен и жив, да подобрим разделителната способност на текстурата и да преработим подробно средата и декорациите. Ние също така напълно преработихме потребителския интерфейс, за да придадем на новата игра модерен вид. Плюс: добавяне на още банани, така че да се чувствате още по-добре да се търкаляте през етапите.

Друг важен фокус беше темпото на игра. Съкратихме максимално времето между „Fall out“ и „Retry“, за да можете да се върнете отново към играта без време за зареждане.

Що се отнася до сценичната трудност, ние се постарахме да я държим възможно най-близо до оригинала, за да почитаме спомените, които феновете имат за оригиналните игри. Оригиналът обаче имаше някои етапи, които бяха толкова трудни, че ви накара да искате да гледате с празен поглед в небето. Сигурен съм, че някои от вас знаят за какво говоря... Например „EXAM-C“ от оригиналната Super Monkey Ball. Този етап има красив нощен пейзаж, но сцената беше толкова трудна, че нямахте време да се насладите на гледката. Имаше възвишения и невероятно тесни, извити пътеки, които изискват цялата ви концентрация през цялото време. Направихме леки промени на сцената, удължавайки времето за завършване и разширявайки извитата пътека през втората половина на сцената, така че да можете да играете малко по-спокойно. Сигурен съм, че сега можете поне да се насладите на красивата гледка, докато играете!

Друг класически етап е „ARTHROPOD“ от Super Monkey Ball 2. Този етап включва навигация върху големи членестоноги, въртящи се в кръг (естествено). Първоначално имаше пропуски на етапа, които го направиха изключително труден. Не мога да си спомня колко пъти съм изпадал на този етап, защото се забих в пролуката и след това бях изритан от членестоногите... Така че, ние се отървахме от празнината. Сцената все още е доста предизвикателна, но сега е поне малко по-лесно да се избегнат краката на членестоногите!

Освен няколко леки корекции на етапа, добавихме и нови функции за поддръжка като „Помощна функция“, които правят играта по-достъпна. С малко помощ дори аз успях да победя играта!Разбира се, тези функции са напълно незадължителни и за тези, които искат да играят оригиналната трудност, има режим, който ви позволява да направите това също... така че не се притеснявайте.

Освен основната игра, ние също така се погрижихме да преработим всички 12 от Party Games от Super Monkey Ball Deluxe. Те са 1-4 мултиплейър, така че можете да играете с приятели и семейство, а някои от Party Games имат класиране в мрежата, така че можете да се състезавате за най-добрия резултат в света.

Добавихме и ТОН на нови функции, като режим Golden Banana Mode, където се опитвате да съберете всички банани за определено време, Dark Banana Mode, където се опитвате да достигнете целта, без да докосвате изгнили банани, и Reverse Mode, който сменя началото и целта за различен тип предизвикателство Super Monkey Ball. Можете също да персонализирате AiAi и екипировката на бандата и маймунски топки от над 100 различни артикула. Освен това в основната игра има нов режим на снимки, така че можете да правите снимки на любимите си модни моменти от SMB за всеки герой!

Освен всички нови режими, има над 700 мисии, които можете да изпълните, както и множество нови играеми персонажи: Sonic & Tails, Kazuma Kiryu и Beat от Jet Set Radio се присъединяват към бандата в тяхното приключение!

Super Monkey Ball Banana Mania е много повече от просто римейк на оригиналната игра – ние се опитахме да я направим възможно най-забавна с всички различни нови функции! Има още много неща, за които искам да говоря, но AiAi ме вика обратно на остров Джунгла – моята най-дълбока благодарност към всички, които подкрепяха Super Monkey Ball през последните 20 години! Нека играем заедно, ако имаме възможност! Докато не се срещнем отново, хайде банани!“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град