Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Roblox – играта, която създаваш сам

Roblox – играта, която създаваш сам

Аз детето | 2020-12-09

Roblox – играта, която създаваш сам

Някога да сте ходили да се гмуркате в езерото Куил? Правили ли сте пица в Builder Brothers? Разрешавате ли загадки в свободното си време? Ако е така, може да сте направили тези неща на Roblox! Ако пък не сте, но бихте искали, ето какво трябва да направите – да посетите играта Roblox. Какво е това ли?

Roblox е онлайн игрална платформа, където всеки може да прави или да играе игри. Това е едно от най-посещаваните места онлайн, с 56 милиона играчи всеки месец. Това е дори повече от Fortnite! Roblox все още изостава от популярния Minecraft по брой потребители, но и там наваксва. Какви игри можете да играете на Roblox? Ако можете да си го представите, можете да го играете! След стартиране на акаунт, играчите търсят в списък с над 40 милиона игри. Какво ще стане, ако потребителят не намери игра, която харесва? Може да си я направи сам. Roblox дава на всеки потребител инструментите за създаване на свои собствени игри.

Използвали ли сте някога аватар? Те са често срещани във видеоигрите и всеки потребител на Roblox прави по един. Аватарът може да прилича на играча, но не е задължително! Създаването на аватар дава шанс на играчите да бъдат креативни. Те могат да бъдат във всякаква форма, каквато си изберат. След това те използват своя аватар, за да играят игри. В Roblox има много популярни игри. Едната е „Оцеляване при природни бедствия“, където играчите се предпазват по време на наводнения и земетресения. Другата е „Гмуркане в езерото Куил“, където никога не се знае какви подводни съкровища ще намерите. Други игри ви позволяват да практикувате повече ежедневни задачи. Например можете да работите като касиер или да готвите в „Работа в пицария“.

Някои игри изискват от играчите да похарчат Robux, което е пари в играта. Играчите обаче купуват Robux с реални пари, така че потребителите трябва да внимават колко Robux харчат. Когато игрите вдигат Robux, Roblox разделя печалбата с производителя на игри. Някои хора са спечелили милиони чрез Robux, похарчени в техните игри! Но не се притеснявайте, играчите не трябва да харчат пари, за да се забавляват на Roblox, ако не искат! Акаунтите са безплатни, а функциите, които струват Robux, не са задължителни. Всеки може да направи акаунт в Roblox. Това е чудесно, защото означава, че децата навсякъде могат да се забавляват. И все пак потребителите трябва да внимават с кого говорят. Забавно е да говорите с приятели онлайн, докато играете игра Roblox. Не забравяйте обаче никога да не давате лична информация на непознати.

Готови ли сте да изградите свой собствен тематичен парк? Искате ли да играете екстремна версия на криеница? Възможностите са безкрайни с Roblox! Както винаги, говорете с възрастен член на семейството, преди да влезете в мрежата. Може дори да играете игра заедно!



Коментари
2 коментара

Костадинка , 11 г.,

Публикувано на 31.01.2023

Яка игра

Юли Иванов, 8 г.,

Публикувано на 28.02.2023

Яко

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град