Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | 6 филма, които да изгледате, преди да станете на 12 години

6 филма, които да изгледате, преди да станете на 12 години

Аз детето | 2021-03-24

6 филма, които да изгледате, преди да станете на 12 години

От класически мюзикъли, приказки за принцеси и анимирани животни до приключения на супергерои и любими празници, тези задължителни филми ще се харесат на цялото семейство. Тези любими кинопродукции за всички времена са не само изключително забавни, но са пълни с положителни послания и модели за подражание, което им дава потенциал за значително въздействие върху децата и семействата. Някои са се превърнали в културни кино класики, а други дават на децата поглед към различни светове – и реални, и въображаеми. Много от тези филми ще предизвикат у вас буря от смях, а някои може да доведат до няколко сълзи. Но всички са достойни за удобен диван, купичка пресни пуканки и малко семейно общуване, при това най-добре докато не сте станали на 12 години, но дори и след тази възраст ще са ви интересни.

„Земята преди време“

Стара, но златна и невероятна анимационна поредица, която ще ви е интересна дори и в днешно време. Всъщност голяма е вероятността родителите ви да са били фенове на тези филмчета, които разказват за едни интересни времена – тези на динозаврите. В далечни времена, когато вулкани и земетръси са разтърсвали земята, един млад брахеозавър на име Малка Стъпка остава сам-самичък и тръгва да търси плодородната Голямата долина. По пътя към легендарното място той намира нови приятели и заедно се сблъскват с хиляди опасности и приключения, хищници и предизвикателства, научавайки важни житейски уроци, на които ще научат и вас.

„Играта на играчките“

Още преди да се насладите на „Търсенето на Немо“, „Таласъми ООД“ и „Колите“, творците от Дисни/Пиксар създадоха любимия на много поколения „Играта на играчките“ и ни въведоха в един удивителен свят, където играчките оживяват, когато техните собственици не са наоколо. И учат на работа в екип, как да понесем загубата и още куп важни уроци, докато се забавляваме и приключенстваме заедно с най-известните играчки в света.

„Куче в чекмедже“

Малкият Митко – Миташки по цял ден стои сам вкъщи. Родителите му са разведени. Той живее при майка си, а тя е на работа. Остава само телевизията, която излъчва емисии за гибелните последици от ядрената война, за маневри с бойни самолети и танкове.    Между две такива предавания едно дете, заспало на пода, сънува своята единствена мечта – рошаво куче. И това е всичко, което иска. Заедно с двама приятели си купуват Рошко – за 2,88 лв. и шест трамвайни билета. И понеже е общо притежание, кучето поред квартирува във всяко едно от децата.    Оттук нататък започват и белите, и бедите за Рошко, Митко, Андро и Стефан. Оказва се, че „... в сивите студени сгради няма място, дори само едно чекмедже за една детска мечта... за Рошко“.

„Паяжината на Шарлот“

Това безусловно е един от най-добрите филми от последните 20 години. Станете свидетели на магията на малкия паяк, който заплита великолепна история за приятелство и приключение в тази блестяща адаптация на любимата детска книга на Е. Б. Уайт.

„Приказки за астрономията“

Това всъщност е български сериал, но за нас е една от най-добрите родни продукции за деца правени някога. Сериалът запознава  с историята и постиженията на астрономията по един достъпен и забавен начин, не просто със сухи факти. А приказки факти, които обаче са изцяло истински. „Приказки за астрономията“ (и продължението „Приказки за физиката“) насочва вниманието към невероятно обширната, интересна и бързо развиваща се наука астрономия, разширява кръгозора на децата и им помага да открият нови светове, в буквалния смисъл на този израз.  Кара ги да мечтаят да станат истински учени един ден!

Моят съсед Тоторо“

Когато две момиченца се преместват заедно с баща си в провинцията, за да бъдат по-близко до боледуващата си майка, те откриват, че в близката горичка живеят магически горски същества, които се наричат „Тоторо“.  Скоро те се сприятеляват с тези същества и преживяват с тях вълшебни приключения.  Една красива приказка за детството и чистотата на детската душа.

Снимка на pressКоментари
1 коментар

Памела Стефанова, 19 г.,

Публикувано на 26.03.2021

На мен ,, Приказки за физиката" и ,, Приказки за астрономията" ми бяха любими. ,,Земята преди време" също ми беше интересно. Другите не съм ги гледала.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град