За родители

Начало | За родители | 5 добри приложения за Android и iOS, с които родителите да следят какво прави детето им със своя смартфон

5 добри приложения за Android и iOS, с които родителите да следят какво прави детето им със своя смартфон

Аз детето | 2021-09-09

5 добри приложения за Android и iOS, с които родителите да следят какво прави детето им със своя смартфон

Неизбежно е в днешния живот детето ви да няма смартфон при положение, че всеки един от нас възрастните има. И докато успяваме да предпазим по-малките деца от тези устройства, то за децата над 10 години вече е задължително да го имат. Не само за да говорите с тях, но и за да не са различни от повечето си връстници. И знаем, че е неизбежно, колкото и да говорим на децата да ползват своята джаджа не само за обаждане, но и за много други неща за някои от които дори и не подозираме. Но какво можем да направим, за да предпазим децата? Ако е трудно да убедите детето си да споделя с вас всичко, което прави с телефона, има няколко добри приложения, които ще ви помогнат да имате представа.

1. Google Family Link

Съвместимост: Android 7.0 или по-нова версия за дете, Android 5.0 и по-нова версия или iOS 12 или по-нова версия за родител. И децата, и родителите трябва да отворят акаунт в Google и да използват браузъра Google Chrome. Предлага се уеб версия на услугата.

Цена: безплатно.

Приложението от Google ви позволява да проследявате колко часа детето прекарва на смартфон, кои приложения отваря, какво изтегля или ще купува в Google Play. Родителите могат дистанционно да забраняват изтеглянето на подозрително съдържание, да ограничават използването на интернет, да блокират телефона през нощта или по всяко друго време. Независимо от мнението на възрастните, Family Link умишлено прекъсва достъпа до услугите на YouTube за потребители на възраст под 13 години.

Чрез приложението можете да определите къде се намира вашето дете. Освен ако, разбира се, не изключи смартфона си или не спре интернет.

2. Kaspersky Safe Kids

Съвместимост: Android 4.4 и по-нови, iOS 12 и по-нови. На уебсайта на Kaspersky можете също да изтеглите версии на услугата за Windows 7 и по-нови и MacOS 10.13 и по-нови. Цена: има безплатна версия и премиум версия за около 30 лева годишно със седмичен пробен период. Платеният абонамент се отнася за един родител, но ви позволява да свържете неограничен брой детски устройства.

В създаването на приложението са участвали и детски психолози, следователно основната характеристика са повече от 100 професионални препоръки, които получавате с помощта на услугата.

Безплатната версия съдържа инструменти, които показват какво търси детето ви в интернет, кои сайтове посещава, какви програми използва и колко време прекарва в мрежата. При желание всичко това може да се регулира, ограничава и деактивира. Поради особеностите на системата iOS обаче няма да можете да блокирате детския iPhone или iPad. Премиум опцията ви позволява да наблюдавате дори и нивото на батерията, да наблюдавате активността в социалните медии, да преглеждате историята в YouTube. За платени абонати е достъпна и геолокация с възможност за очертаване на безопасен периметър за ходене. Ако детето се опита да заобиколи забраните или избяга от територията, посочена в програмата, системата незабавно ще ви изпрати известие.

3. Find My Kids

Съвместимост: Android 5.0 и по-нови, iOS 11 и по-нови, WatchOS 3.0 и по-нови.

Цена: налични са безплатни опции и три опции за абонамент: 4 лева на месец за 1 устройство, 30 лева годишно за 3 устройства или 50 лева завинаги за 3 устройства. Във всеки случай можете да свържете неограничен брой детски устройства. Цената не включва слушане на живо.

С помощта на приложението винаги ще знаете къде е вашето дете сега и какви услуги използва. Срещу заплащане можете дори да слушате какво се случва наоколо. Молим, обърнете внимание, че тази опция не е налична за потребителите на iPhone. Програмата е съвместима както със смартфони, така и с GPS-часовници. В допълнение към местоположението, устройствата ще ви кажат в колко часа ученикът е дошъл на училище, кога се е прибрал у дома и колко време ще издържи батерията. За да можете да се свържете с детето, дори ако то е оставило телефона в друга стая или е заглушило звука, разработчиците са измислили функция за силен сигнал.

4. Parental Control Kroha

Съвместимост: Android 5.0 и по-нови за деца и родители, iOS 9 и по-нови версии само за родителска версия.

Цена: три дни безплатно ползване, 25 лева годишно за 5 устройства.

Приложението работи като GPS тракер и монитор за времето пред екрана. На родителите се предоставя подробна статистика. Въз основа на нея можете разумно да блокирате достъпа до игри, социални мрежи, уебсайтове и канали в YouTube. Тоест всички забавления, които пречат на учениците да се концентрират върху обучението си.

Програмата също така ви позволява да следите кореспонденцията в WhatsApp и Viber, да следите нивото на батерията и да преглеждате снимките, които детето ви е пратило или получило.

5. Kidslox

Съвместимост: Android 7.0 и по-нови, iOS 12 и по-нови.

Цена: минималните опции и тридневният период на тестване на пълната версия са достъпни безплатно. Абонамент с 10 свързани устройства на месец – 14 лева, за година – 83 лева, завинаги – 150 лева.

Kidslox е кросплатформено приложение, което ви позволява напълно да контролирате работата на iPhone от устройство с Android и обратно. Програмата е предназначена да блокира „убийци на време“ или поне да ограничи тяхната употреба. Фокусът е върху игри (включително Minecraft и Clash of Clans), канали в YouTube и социални медии (насочени към Facebook, Snapchat и Instagram). Естествено, достъпът до сайтове със съдържание за възрастни е строго прекъснат. В допълнение, Kidslox ви позволява дистанционно да изключите камерата, ако детето е твърде запалено към селфита или видео разговорите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град