новини детски

Начало | новини детски | 20% от учебните часове онлайн и след края на дистанционното обучение

20% от учебните часове онлайн и след края на дистанционното обучение

Аз детето | 2020-06-09

20% от учебните часове онлайн и след края на дистанционното обучение

Образователното министерство ще предложи регламентирането на възможността до 20% от учебните часове по различни дисциплини да се провеждат онлайн и след края на въведеното дистанционно обучение заради коронавируса, пишат от „Монитор“. Това е една от промените, обсъдени на Отраслов съвет за тристранно сътрудничество в образованието, съобщават от МОН.

Обучението в електронна среда да може да се осъществява по време на извънредни обстоятелства и допълнително обявени неприсъствени или неучебни дни пък предвижда друга от идеите на ведомството. По време на заседанието беше отчетен приносът на учителите и директорите на училищата за реализираното обучение в ситуацията на пандемия, както и успешно организираните и проведени държавни зрелостни изпити, посочват от МОН.

Социалните партньори са се договорили и за сформирането на работни групи, които да изготвят промени в наредбите, касаещи учебно-изпитните програми и оценяването на резултатите от обучението на учениците, които трябва да влязат в сила за завършващите по новите учебни програми през 2022/2023 г.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град