малък готвач

Начало | малък готвач | Ябълков кейк

Ябълков кейк

| 2005-01-12

Ябълков кейк

Продукти:

  • 1 чаша разтопено масло
  • 3/4 чаши захар или мед
  • 2 чаша брашно
  • 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 и 1/2 ч.л. канела
  • 1/2 чаша стафиди
  • ванилия
  • 1 чаша счукани орехи
  • 4 средно големи ябълки, обелени, почистени и нарязани на дребно.
  • тава за печене

Приготвяне:
Загрейте предварително фурната- около 10 мин., при висока температура. Намажете тавата с мазнина. Смесете разтопеното масло със захарта (меда) и ванилията. В отделна купа смесете сухите съставки – брашното, бакпулвера, солта, канелата. Разбъркайте. Смесете всичко в голяма купа. Добавете орехите, стафидите и ябълките.

Изсипете тестото в тавата. Печете около 45 мин. при умерена температура – 170-200°.
Ако желаете може да поръсите кейка с пудра захар.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град