малък готвач
Начало |
малък готвач |
Ябълков кейк
Ябълков кейк
Продукти:
- 1 чаша разтопено масло
- 3/4 чаши захар или мед
- 2 чаша брашно
- 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- 1 и 1/2 ч.л. канела
- 1/2 чаша стафиди
- ванилия
- 1 чаша счукани орехи
- 4 средно големи ябълки, обелени, почистени и нарязани на дребно.
- тава за печене
Приготвяне:
Загрейте предварително фурната- около 10 мин., при висока температура. Намажете тавата с мазнина. Смесете разтопеното масло със захарта (меда) и ванилията. В отделна купа смесете сухите съставки – брашното, бакпулвера, солта, канелата. Разбъркайте. Смесете всичко в голяма купа. Добавете орехите, стафидите и ябълките.
Изсипете тестото в тавата. Печете около 45 мин. при умерена температура – 170-200°.
Ако желаете може да поръсите кейка с пудра захар.
0 коментара