сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Внесете пролетно настроение у дома с играчката, която никога не остарява

Внесете пролетно настроение у дома с играчката, която никога не остарява

Аз детето | 2018-01-26

Внесете пролетно настроение у дома с играчката, която никога не остарява

Мечтаете ли си за домашен любимец? Сигурни сме, че е така, защото това е мечта на много хора по света. Всъщност е мечта и на възрастните, но те просто не искат да ви го кажат, защото знаят колко много грижи трябват за което и да е животно и не вярват, че вие ще се справите с това. По-скоро не вярват, че ще го правите постоянно и си мислят, че един ден ще ви омръзне и те трябва да поемат грижите. За да им докажете, че не е така, ако естествено наистина сте готови, има един доста приятен и лесен начин. Пък и дори да не успеете или да не искате домашен любимец пак можете да си направите това, което ние много обичахме и наричахме Чичко Тревичко. Става лесно и носи пролетно настроение у дома! По-малките от вас несъмнено ще харесат да гледат как тревата расте и става все по-голяма и по-голяма и с нетърпение ще очакват момента в който трябва да подстрижат чичкото. Сега да започваме!

За да си го направите ще ви трябват:

  • семена на трева (а може дори и някое по-непретенциозно и малко градинско цвете)
  • пръст
  • стар чорапогащник
  • ножица
  • буркан
  • ластик
  • очи и червена усмивка – тях можете да купите готови или да си ги изрежете от филц например или пък да ги направите от копчета
  • лепило

Ето и как да си направите този симпатяга!

Първото, което трябва да направите е да разширите крачола на чорапогащника с ръка и да го държите така. След това с другата внимателно да поставите семената на растенията. После просто запълвате с пръст. Важното тук е добре да притискате пръстта с ръка така че да се запълва изцяло и дори да се разшири. Това е наистина важно. Предлагаме ви също така да правите това над саксия или стари вестници, които просто по-лесно да изхвърлите след това, а не да ви се налага да чистите.

След като сте запълнили половината крачол на чорапогащника отрежете останалата част, като оставите малко от крачола. След това завържете тази празна част на здрав възел. Остава само да оформите лицето. За целта вземете малко топче от средата, където е пълно с пръст и леко го увийте така че да изпъкне. След това го закрепете с ластик. Накрая с помощта на лепило залепете очи и уста от плат или пък готови и това е всичко. Сега остава да поставите вашия Чичко Тревичко в бурканче, но то трябва да е малко по-малко от него, за да може той да седи закрепен отгоре.

Сега остава да го поставите близо до прозорец, редовно да го поливате, когато видите, че е сух отгоре и да наблюдавате как расте тревата. Ако искате да го имате за по-дълго ви съветваме и да я подстригвате от време на време!



Коментари
1 коментар

Силвия , ,

Публикувано на 26.01.2018

По-миналата година получих за Коледа Чичко Тревичка.Много се забавлявах с него !

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град