сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Не се чудете, а в снежни човеци старите чорапи превърнете

Не се чудете, а в снежни човеци старите чорапи превърнете

Аз детето | 2018-01-09

Не се чудете, а в снежни човеци старите чорапи превърнете

Има един феномен на земята с който всеки се е сблъсквал. Ама абсолютно всеки, дори и ако случайно никога не сте излизали от дома си, пак бихте го преживели поне веднъж. Ние обичаме да го наричаме „липсващочифторапус“ и ни се случва твърде често да го преживеем. Звучи като нещо страшно и наистина е такова, е, освен ако сте като Пипи Дългото чорапче, тогава може и да не ви направи чак такова впечатление. За не толкова щурите хора обаче този липсващочифторапус е доста голям проблем. Не ни гледайте толкова учудено, нали вече разбрахте, че не говорим не за нов вид земетресение или огромен астероид, а просто за чорапи. Не, никак даже не преувеличихме въпреки това. Всеки на който му се е наложило да ходи с един розов чорап с котенце и един черен ще ни разбере. Това със загубването на един от чорапите си е голям проблем и като се замислим колко много такива самотни сме изхвърлили ни става просто лошо. Днес обаче ни хрумна и една гениална (по нашето мнение) идея, която бързаме да споделим с вас.

Вместо просто да изхвърляме чорапа загубил другарчето си, можем да му дадем нов живот, красив живот. В случая можете да направите красив снежен човек, който ще е винаги с вас, ще краси стаята ви и никога няма да се разтопи. Готови ли сте вече да започваме? Виждаме, че самотните чорапи в шкафа ви нямат търпение.

Тогава ще ви трябват:

  • един бял чорап
  • един чорап с друг цвят (какъвто и да е)
  • ориз
  • ластичета
  • разноцветни копчета
  • панделка
  • лепило
  • оранжев и черен маркер или боя със същите цветове

Чорапите ви вече подскачат от вълнение, така че ето и как да си го направите.

Първо напълнете белия чорап с ориз. Трябва много хубаво да го напълните, така че да е като препълнена торба със сладкиши. След това завържете горния му край, там където пъхате крака си с ластик. След това с още един ластик направете и самото тяло на снежния човек – лесно е. Просто разделете чорапа на две топки с него, като нека естествено горната да е по-малка. Проверете дали има достатъчно ориз – така направеното от вас творение трябва да седи право и ластиците толкова да стягат, че да се оформят топки. Ако не е така, развържете, сложете още ориз и пак повторете.

Ако пък всичко е наред в долната част по средата залепете едно под друго няколко шарени копчета. На горната част с помощта на маркер или боя нарисувайте очи и уста, а с оранжево и нос.

От панделката пък, там където се вижда ластикът направете шалче и го завържете или залепете с лепило. Така хем ще изглежда по-красиво, хем и ластикът няма да се вижда. Хитро, нали?

Накрая просто сгънете наполовина другия цветен чорап и го залепете. След което го поставете върху вашия готов снежен човек. Това е! Красиво, нали, а знаете ли колко прекрасно се чувстват вашите самотни чорапи, като истински принцеси!

Има още забавни неща с чорапи, които да ви покажем. Да, чорапите могат да бъдат забавни по много начини:
Историята на един чорап, който промени света
Играчка чудовище от стар чорап
Забава със стари чорапи
Цветни змийчета от сапунени мехурчета – нов и цветен начин за игра със сапунени мехури



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град