новини детски

Начало | новини детски | Вече можете да посетите Музейко от вкъщи

Вече можете да посетите Музейко от вкъщи

Аз детето | 2017-09-29

Вече можете да посетите Музейко от вкъщи

Нетипична гледка за едно нестандартно място – на изхода на Музейко децата не бързат да излязат, а се налага да бъдат увещавани дълго от родителите си да напуснат уютните предели на първия детски музей у нас. Да удължи вълнуващото преживяване и извън пределите му – това е идеята на уеб портала My Muzeiko, който стартира дни преди втория рожден ден на музея. Благодарение на технологиите, с портала за първи път у нас се прави крачка към истинско персонализиране на наученото в едно музейно пространство. Системата работи с помощта на мобилни четци, разположени на територията на целия музей. Чрез специално инсталирано на тях Android приложение посетителите могат да сканират гривните си за вход и така да отбележат кои научни области са интересни за тях. Тези сфери на интереси се генерират автоматично в профила, който всеки родител или посетител може да си създаде в платформата.

Чрез нея те ще получават най-новата и интересна информация в съответните области, поднесена на достъпен за децата език. My Muzeiko може да се използва удобно както на компютър, така и на таблет или мобилен телефон, а профилите се създават лесно с регистрация в платформата и са добре защитени.

Информационното съдържание на платформата се подготвя с подкрепата на БГ Наука и BBC Знание. Можете да я тествате още този уикенд, когато Музейко ще отпразнува втория си рожден ден. По случай празника музеят ще почерпи всички с наука и сладолед. Очаквайте още много изненади, като билетите за Детския научен център в събота, 30.09, и неделя, 01.10, са с 50% намаление. А вече с едно движение можете да пренесете единствения по рода си детски музей и у дома.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град