новини детски

Начало | новини детски | Деца от столично училище посрещнаха учебната година с урок за гората

Деца от столично училище посрещнаха учебната година с урок за гората

Аз детето | 2017-09-25

Деца от столично училище посрещнаха учебната година с урок за гората

Как да се грижим за гората бе един от първите уроци в часовете за извънкласна дейност, който ученици от 44 СУ „Петко Каравелов“ получиха през новата учебна година. Инициативата, която е част от кампанията „Лесовъд за един ден“ на Изпълнителна агенция по горите, се проведе днес в горска среда с участието на ученици и студенти – бъдещи лесовъди от Лесотехническия университет. Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите.

Под формата на забавни лесовъдски игри децата научиха повече за професията на лесовъда, за дейностите в горите, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях. Учениците станаха „лесовъди за един ден“, като научиха как да се грижат за горите и техните обитатели. Студентите обясниха какви са функциите на гората и защо е ценно всяко дърво. „Възпитанието в любов и грижа за гората е най-добрият начин да се погрижим за нейното бъдеще и да повишим екологичната култура от ранна детска възраст“, смята д-р инж. Ани Петракиева, главен експерт в ИАГ и преподавател по дисциплината „Горска педагогика“ в Лесотехническия университет.

„Повече от 100 студенти и експерти, служители в системата на горите преминаха обучение по дисциплината и организират занимания с деца в цялата страна, които да посрещнат с голям интерес, както от децата, така и от учители и родители“, допълни г-жа Петракиева. През месец ноември предстои провеждането на „Лесовъд за един ден“ в цялата страна.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град