игри в дома

Начало | игри в дома | Весело приключение с хартиени самолети

Весело приключение с хартиени самолети

Аз детето | 2020-12-22

Весело приключение с хартиени самолети

С идването на по-студените сезони, есента и зимата, идват и дъждовните и студени дни, в които всичко е студено и мрачно и просто ти казва, че трябва да си седиш вкъщи. Но как да си седиш вкъщи в почивния си ден или пък след като си написал всички домашни и си научил дори и последната част от таблицата за умножение или онази важна година от урока по история, която всеки път ти убягва. Направили сте всичко интересно за което се сещате, дори сте поиграли с котката или кучето дотолкова, че те не са издържали и в момента са заспали блажено до вас. И докато се чудите сега какво по-точно да правите и какво ли прави вашият домашен любимец, като по цял ден е почти все вкъщи – ето ви тук. Попаднали сте на точното място, защото сега ще ви дадем идея за една интересна игра, която можете да опитате още сега. Забавна е и ако сте сами, а и ако си поканите приятелчета вкъщи.

Трябва само да си намерите един голям лист хартия и няколко по-малки, за да направите тези интересни хартиени самолети, които заедно с вас ще изживеят едно интересно весело приключение. Ще ви трябва и една ножица и молив. Веселбата започва още с направата на полето. Изрежете няколко по-големи и няколко по-малки дупки в листа хартия. Може и да е обикновен, а ако ви се намери по-голям ще е дори по-забавно. Над всяка дупка напишете различни числа, най-добре ще е те да са например 10, 50, 100 – така точките ще се смятат по-лесно след това. Можете накрая дори да украсите полето, като нарисувате самолетче.

След това направете и хартиено самолетче или самолетчета, зависи дали ще играете само вие или ще си имате и компания за забавлението. При всички случаи всеки включен в играта трябва да има по едно такова. А сега е време за игра!

Всеки от вас трябва да се стреми да уцели някоя от дупките, като разбира се тази с най-голямото число над нея ще ви донесе най-много точки. Ако сте повече хора така се редувате един по един и който пръв събере например 400 точки – печели играта. Ако пък сте сам, можете да си засечете за колко време ще направите тези точки. Ако пък искате можете и просто да си целите полето, пак е забавно.

Можете и да опитате да улучвате полето с гръб или със затворени очи и да видите къде ще падне хартиеното самолетче. Каквато и игра да си направите, гарантираме ви приключение и забава в дъждовните студени дни!

Вижте още:
Забавен и безопасен дартс
Да си направим сладки хартиени змии
Тенис на маса със... сламки



Коментари
1 коментар

София Стоименова , 10 г.,

Публикувано на 06.01.2021

Честита нова година Аз детето Бих искала да попитам може ли да качите отговор на въпроса за колко време Юрий Гагарин е стигнал от земята до луната на мен ще ми бъде интересно Предполагам че има още хора благодаря за вниманието
От редакцията:
Юрий Гагарин не е бил на Луната. Той е първият човек, излетял в Космоса, в околоземна орбита, но до Луната не е стигал.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град