важните неща

Начало | важните неща | Важните и значими неща, без които Коледа не може

Важните и значими неща, без които Коледа не може

Диляна Стоянова | 2014-01-10

Важните и значими неща, без които Коледа не може

Има някой неща, без които не може Коледа. Сега се замислете кои? Елхата, венецът, снегът, подаръците...? Не, Коледа може и без тях. Те просто предават коледно настроения. Но тя не може без истинската любов, щастието, споделените мигове с верните приятели, многото усмивки и желанието да повярваш, че магията наистина съществува. Може и да не пиша писмо до Дядо Коледа – той знае точно какво искам. Знае, че искам хубави зимни дни, прекарани със семейството и приятелите, спокойно вечери и... Добре, искам и снежна ваканция. Да отида на ледената пързалка, да гледам с другари „Замръзналото царство“, да правя снежни човеци, да прочета една-две книги. Е, ще има време за всичко (както и за многото задачи по математика).
 
Повечето деца гледаме на снега с удоволствие – като завали бързо се втурваме на площадката и започваме игра – търкаляме се в него, хапваме си го, замеря ме се със снежни топки, правим снежни ангели… И се радваме, и искаме да вали, да вали още сняг, да натрупат едри парцали и да се спуснат на земята като жасминови цветове тези малки бели феички… Но не всички го чакат с нетърпение. Има хора, които нямат подходящи дрехи и обувки, с които да прекарат зимата. На тези хора им е студено и страшно да гледат белите парцали, които падат и падат. Плаши ги това, че зимата им носи нищета и смърт..
Дали някои мисли  за тези хора как ще прекарат  Коледа? Дали Дядо Коледа ще се отбие при тях? Дали? Може някой милосърден човек да им помогне да прекарат по-добре студените дни. Моето искрено желание  е да помогнем всички ние  на тези изстрадали душици, за  които Коледа да не е само студени нощи. Нека поне малко помогнем на Дядо Коледа… Защото някой хора го чакат отдавна, отдавна, още когато са били деца, но той никога не е имал време да си отбие при тях.

Надявам се да ви хареса. Ето и допълнението: Писмото, което написах до Добрия белобрад старец.

"Мили Дядо Коледа,
Ето, изниза се още една година, година, изпълнена с премеждия, чувства, настроения. Дано предстоящата ни донесе още радости, късмет, вълшебни мигове, изпитания, поуки. Искрено се надявам да изпълниш и моите желания: Моля, вразуми и сплоти хората, помогни да изчезнат всички предразсъдъци, да няма природни бедствия, атентати. Хората да се обединим и да започнем да се грижим за планетата Земя - нещо жизненоважно за нашето съществуване, да ценим природните й блага и да не грабим с пълни шепи от тях. Знам, искам много, но се надявам да изслушаш и другите ми желания: Моля в семействата да цари мир и спокойствие, хората да са здрави, щастливи. Моля, мили мой Дядо, да ми помогнеш успешно да си взема изпита(знаеш, по-трудно ми е по математика), да вляза в хубава езикова гимназия. Може да ми донесеш някоя образователна вещ(книга, глобус, телескоп - твой избор). За други подаръци не се терзай.. аз ще ти помогна и лично ще поднеса на моето семейство. Благодаря, че ми отдели време Дядо, знам колко си зает!
С обич и най-хубави пожелания: Диди "

Участва в конкурса "Моето желание към Дядо Коледа"



Коментари
6 коментара

Асена Христова, 10 г.,

Публикувано на 11.01.2014

Браво, Диди! Много ми харесва!

Диди , ,

Публикувано на 11.01.2014

Благодаря, Асена! :) :)

Давид , 12 г.,

Публикувано на 13.01.2014

Удивен съм!

Диди , ,

Публикувано на 13.01.2014

Много благодаря, Давид! :) :)

:-) , ,

Публикувано на 18.01.2014

Прекрасно е!

Диди , ,

Публикувано на 20.01.2014

Благодаря, :-)! Радвам се, че ти е харесало.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град