приказки от деца

Начало | приказки от деца | Въображението на котарака Блеки

Въображението на котарака Блеки

Виктория Кьосева | 2016-11-04

Въображението на котарака Блеки

Блеки е най-обикновен котарак, който като всички останали обича да лови мишки, да спи по цял ден, да прави бели през нощта. Но Блеки имал много голямо въображение. Всяка вечер сънувал всякакви шантави сънища. Всяка котка ловува през нощта. За разлика от Блеки. Него го е страх от тъмнината. Когато останел сам на дивана или в къщичката си той започвал да си фантазира за чудовища, които са на тавана, таласъм който е невидим и за стара котка, която била толкова яростна, че можела да те убие с един замах на грамадните си лапи.

Една вечер Блеки дочул как стопаните му си говорят, че ще заминават на екскурзия за уикенда. Блеки първоначално не осъзнал, че ще бъде сам, но след това се сетил, че ще е. Не след дълго стопаните му тръгнали на екскурзията. Дали на Блеки повечко храна в две купи и доста вода. Входната врата се затворила. Блеки вече бил сам. Вечерта от страх той домъкнал от детската стая на кака си елече и го метнал върху къщата-иглу. Той се пъхнал вътре. Към един през нощта Блеки чул мъжки глас, който казвал ето това.

– Здравей, сладур!

Първоначално Блеки си помислил, че е сън, но след около пет минути отново чул същото. Той отворил очички. С муцунка повдигнал елечето и видял една от играчките на кака му. Играчката била от старите, които били на тавана. Той се уплашил и се наежил за бой, но играчката му казала:

– Не се бой, аз съм въображението ти.

Блеки се успокоил. Бил прекалено изморен и неусетно заспал. На следващия ден стопаните му си дошли. Блеки вече не бил страхлив котарак, а безстрашен и смел.

За някои въображението е страшно, а за други е страхотно. Затова ако и теб те е страх от тъмното или от чудовището в гардероба, утешавай се – това е само твоето въображение и ти избираш какво да е то.

Участва в „Страхо-о-овит конкурс! Достатъчно смели ли сте, за да участвате?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град