приказки от деца

Начало | приказки от деца | В страната на духовете

В страната на духовете

Виктория Тодорова | 2016-10-31

В страната на духовете

Имало едно време две деца – Ангел и Кристиян. Те живеели във Великобритания. Били две смели приятелчета, които опитвали интересни и забавни неща. Било в нощта на Хелоуин. По традиция децата обличали костюми и обикаляли къщите и събирали бонбони.

Така във веселие и закачки, двамата приятели стигнали до една къща, която била мноого стара и никой не минавал от там, защото се разчуло, че там има духове. Ангел и Кристиян не знаели за това. Едно дете ги настигнало и ги предупредило да не влизат там. Те естествено не се уплашили и влезли. Така като влезли там имало много паяжини, страшни картини и много други.

Изведнъж се чул някакъв шум. Децата казали „Кой е там?“ и обиколили къщата, която имала зловеща кухня и т. н. Шумът продължавал и те наистина се стреснали. Изведнъж се чул глас: „Ооооооо... Ангел и Кристиян, как сте имали смелост да дойдете туук. Ххахахахаааа“.

И сега вече двамата приятели разбрали какво става. Историята се оказала вярна. Те хукнали към вратата, но тя се заключила. Двете деца изпищели и знаели, че духовете ще ги вземат. И така тъй като те видели, че няма никой изведнъж пред тях се появили две много страшни вещици. Те изглеждали като истински. Едната казала: „Ей, децаа, радвам се, че ни дойдохте на гости. Явно обичате духове и вещициии. Елате да се запознааете с приятелите ми духове“. Тя ги завела в една страшна стая, която пропуснали. Те много се изплашили и хукнали да бягат из къщата. Вещиците призовали духовете и те започнали да ги преследват.

Тичали, тичали и накрая духовете ги обиколили отвсякъде. Те много се страхували и се чул един силен вик на момчетата. И така до днес те не се появили никога... Може би духовете ги взели в тяхната страна.

Участва в „Страхо-о-овит конкурс! Достатъчно смели ли сте, за да участвате?



Коментари
3 коментара

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 02.11.2016

супер!

Нина Иванова, 16 г.,

Публикувано на 07.11.2016

много ми харресва

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 12.11.2016

Благодаря,ви!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град