За учители

Начало | За учители | В помощ на учителите идва „Училище за словесни магии“ – онлайн работилници за идеи за занимания с деца

В помощ на учителите идва „Училище за словесни магии“ – онлайн работилници за идеи за занимания с деца

Аз детето | 2020-11-09

В помощ на учителите идва „Училище за словесни магии“ – онлайн работилници за идеи за занимания с деца

Британски съвет, Фондация „Следваща страница“ и „Пловдив чете“ организират онлайн работилници за учители, студенти, професионални експерти в областта на училището, литературата и неформалното образование. Авторката Мария Донева ще представи концепцията и примерни подходи за работата с деца чрез пособието „Училище за словесни магии: Валери Петров“.

В основата на пособието са материали, които съдържат доказан и работещ опит от Обединеното кралство, които бяха доразработени и адаптирани около творчеството на Валери Петров. Ще представим ресурси за насърчаване на четенето и писането чрез интерактивни, забавни и вдъхновяващи дейности с деца от 1 до 7 клас, с насоки и препоръки за работа в училищна среда, библиотеки, кръжоци или семейството. Пособието предоставя не задължителни модели за следване, а основа и рамка, които могат да се използват и дълготрайно в бъдеще, тъй като ще бъдат достъпни онлайн, могат лесно да се адаптират и обновяват според целите на заниманията с деца, интересите на кръжоци, семинари в библиотеки или промените в учебната програма.

Предвиждат се четири виртуални срещи с продължителност до 1 час.

Изберете една от предложените дати, според удобното за вас време и потвърдете на имейл: krassimira.tantcheva@britishcouncil.bg, или се регистрирайте на този линк: https://forms.gle/ZYfLwLo5JVPGGDjg6

„Помагало за творческо писане в училище: Словесни магии“ по инициатива на Британски съвет, е проект по програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Училище за словесни магии: Валери Петров 9-24 ноември 2020, Онлайн работилници за идеи за занимания с деца в Пловдив 9, 16, 23 и 24 ноември 2020 г.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град