покани

Начало | покани | Ученици ще участват в отбелязването на Нощта на музеите

Ученици ще участват в отбелязването на Нощта на музеите

Аз детето | 2008-05-15

Ученици ще участват в отбелязването на Нощта на музеите

На 17 май 2008 г. в България за пореден път ще бъде реализирана европейската инициатива “Нощта на музеите”, по време на която много галерии, музеи и други културни институции ще отворят врати за нощни посещения, с цел да привлекат повече посетители, и най-вече – млада аудитория. Празникът е и в навечерието на Международния ден на музеите – 18 май.

Сред акцентите на Нощта на музеите на 17 май 2008 г. е представянето на училищата по изкуствата на Министерството на културата в Националния археологически музей на БАН в София. От 20 часа в голямата зала на Археологическия музей ще свирят ученици от Националното музикално училище “Любомир Пипков” в София и ще танцуват ученици от Националното училище за танцово изкуство – София, съобщиха от министерство на културата.

От 21 часа програмата в музея ще продължи с църковни песнопения на мъжкия хор от камерна формация “Диптих” към Националната гимназия за древни езици и култури “Константин-Кирил Философ”.

Програмата на празника в Археологическия музей включва от 18 часа и откриване на експозицията на икони, които се показват пред публика за първи път, както и изложба с творби на ученици от Националното училище за изящни изкуства “Илия Петров” – София, Средното художествено училище за приложни изкуства “Св. Лука” – София и Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография – София, която ще бъде наредена в лапидариума на музея.
Интересът на публиката към инициативата е много голям и тази година участват почти всички големи музеи, които се намират в центъра на София, както и много музеи в страната.

Детска изложба във Френския институт



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град