покани

Начало | покани | Ученици от Казанлък откриват изложба

Ученици от Казанлък откриват изложба

Аз-детето | 2008-05-19

На 20 май 2008 г. от 18 часа в зала “Средец” на Министерството на културата ученици от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн “Академик Дечко Узунов” – Казанлък ще открият изложба “Изкуството да бъдеш себе си”. Експозицията, която е посветена на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, включва творби от всички специалности, изучавани в гимназията – “Промишлен и пространствен дизайн”, “Живопис”, “Графика”, “Скулптура”, “Рекламна графика” и “Лютиерство – класически инструменти”. Учениците ще представят и живопис в жанровете натюрморт, пейзаж, фигурална композиция и илюстрация на книгата.

Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн “Академик Дечко Узунов” – Казанлък към Министерството на културата съществува вече 40 години и е единственото в страната ни училище за подготовка на кадри в областта на промишления, пространствения дизайн и лютиерството. Уникалното обучение включва както усвояването на нови познания за изкуството, така и обвързване с реалността на пазара на интелектуалния труд.

Училището има три успешно реализирани проекта по програма “Леонардо да Винчи” – мярка “Мобилност” в гр. Карлсруе, Германия. Първите два от тях получиха сертификат за качество и са сред 10-те най-успешни проекта по програмата.

Изложбата “Изкуството да бъдеш себе си” в зала “Средец” на Министерството на културата на бул. “Ал. Стамболийски” 17 ще продължи до 26 май 2008 г.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град