малък готвач

Начало | малък готвач | Тази Коледа сладкишите ще са плодови и много вкусни!

Тази Коледа сладкишите ще са плодови и много вкусни!

Аз детето | 2018-12-20

Тази Коледа сладкишите ще са плодови и много вкусни!

Знаете ли какво е по-вкусно и интересно от един шоколад? Не, това не са два шоколада, отговорът е друг! Нека ви зададем още един въпрос: знаете ли какво е по-вкусно от килограм коледни меденки? Не-е-е-е, не са два килограма коледни меденки. Стига сте увеличавали толкова много количеството на лакомствата или накрая ще прекарате празниците в леглото свити, вместо да се забавлявате. От толкова сладки може да ви заболи корема! По-доброто и от 2 шоколада и от 2 килограма меденки са плодови коледни сладкиши. Не ни ли вярвате? Тогава защо не погледнете нашите идеи и не си направите някои от тях! Тези плодови коледни сладкиши са не само вкусни и полезни, но и доста красиви!

Ягодови дядоколедовци

Вкусни, интересни, а и се правят така лесно. Те ще станат истински хит сред семейството ви! За да ги приготвите ще ви трябват 150 г ягоди, 1 банан, 100 г меко сирене (известно като котидж чийз или пък просто крема сирене), 1 супена лъжица мед и малко течен шоколад. В направата им можете да включите цялото семейство, ще е доста забавно. Ето и как по-точно става:

Измийте ягодите и отрежете малко от горната им част, където са листата и дръжката. След това отрежете малко по-дебело кръгче от същата част, но този път го запазете, ще ви трябва. В купичка разбъркайте сиренето и меда, така че да се смесят добре. Банана обелете и също нарежете на кръгчета с дебелина около един пръст. Сега остава просто да сглобите дядоколедовците. За целта наредете кръгчетата ягоди в чиния. Намажете всяко от тях с крема сирене с мед, нека количеството да е обилно, даже да излиза малко отстрани около ягодката. Върху сместа поставете кръгче банан и пак намажете, но този път по-малко. После отгоре поставете и останалата част от ягодата. Накрая с помощта на малко течен шоколад върху видимата част на банана направете две точки за очички. Готови сте! Не са ли много симпатични, а пък ако знаете колко са вкусни!

Динени елхички

Отново истинско произведение на изкуството и дори ви трябват само два продукта. Тук обаче ще пада доста рязане, та ако не се справяте с ножа достатъчно добре е отлична идея да помолите за помощ! За динените елхички ще са ви необходими диня и разбита сладкарска сметана. Това е!

За да си ги приготвите обаче ще трябва доста рязане! Първо нарежете динята на плоски парчета, а след това всяко парче разрежете на две. След това на още две и от тези половинки изрежете триъгълници, като обаче не белите кората. Нея оставете – ще ви трябва! За да направите основата на коледното дърво, изрежете кората на триъгълничето диня, като оставите съвсем малко от нея по средата и след това отрежете парчета от нея от двете страни, така че оставете само един триъгълник по средата. После просто украсете със сладкарска сметана. Направете кръгчета за топки и линии за гирлянди и сте готови! По желание можете да заместите сметаната с кисело мляко.

Бананови снежни човеци

Много интересни и се приготвят също лесно. За тях ще ви трябват 2 банана, шепа ягоди и малко бяло грозде. Също и стафиди или сушени боровинки и дървени шишчета. За всеки снежен човек ще трябва по едно шишче. Иначе се правят като на игра.

Обелвате и нарязвате бананите на кръгчета. Ягодите и гроздето измивате и изрязвате малко от горната част на ягодите, колкото да махнете листата и дръжката. След това просто редите. Забодете на шишчето 3 кръгчета банан едно над друго, след това една ягода и едно зрънце грозде. За да оформите очи, нос и копчета използвайте сушените плодове. Просто леко притискате към банана и те си остават там!

Казахме ви, че от плодове също стават отлични и красиви коледни лакомства!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град