новини детски

Начало | новини детски | Тържественото посрещане на чужденците в село Раданово

Тържественото посрещане на чужденците в село Раданово

Ема Димитрова, 14 г., Полски Тръмбеш | 2008-11-25

На 19 11.2008 г.в с. Раданово тържествено бяха посрещнати постоянно живеещите в селото две английски и едно ирландско семейства. Празникът се състоя в читалището на селото.
Официални гости бяха английските семейства и кметът на селото.
Концертът започна с химните на трите държави - България, Великобритания и Ирландия и с тържественото внасяне на флаговете на тези държави. След това семействата бяха поканени на сцената, която беше подредена в типично български битов стил. Жителите на Англия и Ирландия седнаха на ниски миндерчета, където бяха посрещнати по стар български обичай - с хляб, сол и бъклица вино. Кметът на селото произнесе реч, с която пожела на добър час на всички семейства. От името на новите жители на селото реч произнесе една от англичанките, с която благодари на всички жители на селото, които са им помогнали при разрешаването на много проблеми.
Кметство с. Раданово поднесе много традиционни битови подаръци на новите семейства. Самодейците от културен клуб на пенсионера „Детелина” закичиха „Новите българи” със здравец и също поднесоха своите подаръци - тъкани престилки, плетени вълнени чорапи и много други изненади.
Децата от ОУ ”Св.Св.Кирил и Методий” поздравиха новите жители с няколко английски песни, между които “Let it be”. Имаше и танц, който очарова публиката и те ръкопляскаха. Две от ирландските деца рецитираха своите първи български стихотворения. Те посещават училището в селото и имат много приятели. А малкото им братче е в местната детска градина.
Самодейците от клуб ”Детелина” също поздравиха новите жители с хубави български народни песни. После водещата връчи по един блок и моливи на всяко семейство, за да нарисуват това, което им е направило впечатление от нашето село и от България. А когато водещата зададе въпрос на едно от децата ,,Какво харесваш в България” то й отговори на български само с една дума - топло.
Тържеството приключи с участието на новите семейства в хубаво дунавско хоро.

Вижте и видеото към новината тук.

Коментари
3 коментара

Михаела Дончева, 15 г.,

Публикувано на 11.12.2008

много яко

Дончева, 14 г.,

Публикувано на 30.12.2008

тази статия е много хубава

Дидко , ,

Публикувано на 05.05.2009

става мн си добра

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град