сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Свеж емоджи гердан, който можете да направите съвсем сами

Свеж емоджи гердан, който можете да направите съвсем сами

Аз детето | 2016-07-13

Свеж емоджи гердан, който можете да направите съвсем сами

Всеки иска да изглежда хубав през лятото, особено когато замине на лятна ваканция! Днес имаме едно специално предложение за всички малки принцеси! Един интересен гердан или нека го кажем по-официално колие, което можете да си направите съвсем сами. То ще изглежда така, сякаш е купено от най-модерния магазин за бижута. Освен това ще е жълто и забавно – точно каквото е и лятото. За това колие ще ви трябват няколко прости материали и съвсем малко сръчност. Сигурни сме, че с това колие ще впечатлите всички, а само си представете и изненадата им, когато кажете, че сте си го направили съвсем сами.

За целта първо ще трябва да направите солено тесто, след това да оформите мънистата и накрая да ги изрисувате. Може би не вярвате, но почти същото правят и истинските бижутери, само дето работят с по-твърди материали от соленото тесто. Искате ли вече да започваме?

За соленото тесто ще ви трябват:

  • 2 чаени чаши брашно
  • 1 чаена чаша сол
  • 1 чаена чаша вода

Ще ви трябват още:

  • клечки за зъби
  • жълта боя за храна
  • маркери
  • красива панделка
  • купа

Начин на изработка:

Първото, което трябва да направите е разбира се да замесите супер-тестото. Става лесно. В дълбока купа смесете всички съставки за тестото, омесете го добре, трябва да се получи гъста смес, почти като пластилин. Накрая добавете и няколко капки жълта боя за храна и отново омесете, докато тестото стане яркожълто. Ако не искате и ръцете ви да пожълтеят можете да използвате и ръкавици, но и да се случи това не се бойте. Ако ги измиете веднага след това не остава и следа от боя.

След това започва и по-веселата част. От тестото направете различни по големина топчета. В нашия случай ние направихме едно голямо, две по-малки и две съвсем малки, но вие можете да си измислите и по-различен и интересен дизайн. След като направите жълтите мъниста (топчета) през средата на всяко едно прокарайте клечка за зъби, така че да излиза от двете му страни и ги оставете така да изсъхнат за едно денонощие. Добра идея е да ги оставите върху хартия или чиния, защото може да пускат жълта боя. Накрая остава и най-веселото: с помощта на цветни маркери нарисувайте весели емоджита – онова, което се залива от смях, или което показва белите си зъби, това, което дава целувка или плаче от смях или всичко, което ви харесва. Накрая, за да изглеждат още по-хубави и блестящи можете да ги намажете и с безцветен лак за нокти. Ако направите това, отново ги оставете за половин час, за да изсъхне лакът.

Накрая промушете през дупките красива панделка, завържете двата ѝ края на възел и сте готови. Можете да се накичите с красивото лятно и свежо емоджи герданче. А ако ви е останало солено тесто, можете да си направите и други такива с други картинки или да направите подобно и за приятелка!

Вижте още:
Красиви „емоджи“ картички, подходящи за всеки повод
Най-красивата русалска огърлица
Интересен и модерен гердан
Само за момичета – модна и вкусна огърлица



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град