новини детски

Начало | новини детски | Стартира национална кампания „Дни на приобщаването“ 2016

Стартира национална кампания „Дни на приобщаването“ 2016

Аз детето | 2016-04-22

Стартира национална кампания „Дни на приобщаването“ 2016

Стартира национална кампания „Дни на приобщаването“ 2016, в която са поканени да се включат учениците и учителите от цялата страна. Инициативата е на Център за приобщаващо образование като част от работата по Програма „Едно училище за всички“.

Представете си училище, в което цари атмосфера на разбирателство и взаимопомощ, учениците са усмихнати, уверени, любознателни, задружни, учителите вярват, че учениците им могат да постигнат всичко. Това е приобщаващото училище. То насърчава и подкрепя всяко дете да се развива, да открива талантите си и смелостта да ги следва. Стремежът към такова училище за всяко дете е нашата мотивация да стартираме тази кампания.“, споделя Ива Бонева, Изпълнителен директор на Център за приобщаващо образование.

До 20 май учениците от всяка възраст могат да се включат в конкурси за рисунка и есе на тема „Аз и моето училище“, а поканата към учителите е да споделят приобщаващи училищни практики – как карат своите ученици да порастват, да учат заедно и да откриват света по свой начин. Целта е да се открият и разпространят добри приобщаващи образователни практики.

Подробности за конкурсите, журито и наградите могат да бъдат разгледани на уебсайта на инициативата www.priobshti.se.

Победителите ще бъдат обявени на Международния ден на детето – 1 юни, а награждаването ще се случи на 23 юни 2016 г.

В рамките на кампанията предстоят и поредица от събития, част от които са училищните празници през април, май и юни в петте училища, които участват в Програма „Едно училище за всички“. Екипът на Център за приобщаващо образование, с подкрепата на Фондация „Америка за България“ работи с тези пет училища-партньори с цел изграждане на български модел на приобщаваща училищна среда, който може да се приложи във всяко училище в страната.

Подробности за националната кампания „Дни на приобщаването“ 2016 са достъпни на www.priobshti.se.

За Център за приобщаващо образование:

Център за приобщаващо образование (ЦПО) е организация, чиято основна цел е да помогне на колкото може повече деца да учат и играят заедно със своите връстници. Вярваме, че всяко дете трябва да получи шанса да бъде прието, ценено и да има възможност да развие напълно своите способности. Даваме отговор как приобщаващото образование да се случва все по-осъзнато и пълноценно в българското училище. Работим за социално приобщаване и качествено образование за всички деца, както и за закрилата на тези, които се нуждаят. Екипът на центъра работи активно с родители, учители, директори, специалисти, общински и държавни власти, бизнес организации, колеги от страната и чужбина – и се радваме заедно на промяната, която се случва постепенно.

За Фондация „Америка за България“:

Фондация „Америка за България“ подпомага израстването и укрепването на динамична пазарна икономика и демократично общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния ѝ потенциал на успешна и модерна европейска нация. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация „Америка за България“ предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.

Фондацията работи за подобряване качеството на българското образование, издигане на престижа на учителската професия и възприемане на образованието като основна ценност.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град