Vip интервю

Начало | Vip интервю | Спортакус за детските мечти

Спортакус за детските мечти

Джадала Мария | 2010-11-10

Спортакус за детските мечти

Магнус (Спортакус) за децата и мечтите:

"Много е важно, когато си дете да преследваш мечтите си. Не вярвай на никого, който ти казва, че не можеш да го направиш! Вероятно ще има хора, които ще ти казват, че не можеш да го направиш. Трябва да слушаш съветите, които ти дават твоите родители — това е важно! Но и трябва да мислиш и за мечтите си. Какво искаш да правиш, какъв искаш да станеш — дълбоко в себе си ти го знаеш. Последвай мечтите си.

Всеки е добър в нещо. Всеки има специално качество или способност. Помисли за това, което обичаш. Може би обичаш да спортуваш или обичаш да четеш книги, може би обичаш да си на компютъра. Единственото, което не трябва да правиш е да правиш само едно нещо прекалено много.
Ако обичаш да си на компютъра, не прекарвай прекалено дълго време на него. Ако спортуваш — не прекалявай и с това. Трябва да смесваш нещата, да търсиш баланса между нещата, които правиш. Компютъра, после движение, после пак компютъра и после пак движение. Опитай така.

Също е важно да казваш на майка си, че я обичаш. Всеки, когото харесваш — казвай му, че го харесваш. Много е хубаво да имаш някого, на когото да вярваш и с когото да говориш. Важно е да имаш приятели.

Понякога питам децата си — "Какъв човек искаш да бъдеш?" Питам ги, когато са направили беля. Те ми отговарят, че искат да са добри и аз им казвам — хайде да опитаме да сте добри! Ако сте добри ще имате и повече приятели! Затова си мисля, че е много важно да си добър. Опитвай се да си добър с всички. Не казвам, че трябва да правиш всичко, което някой ти казва да правиш. Да си добър означава да не взимаш нещо чуждо, да не се биеш, да не нараняваш другите.

Когато си легна вечер си мисля — "Какво правих днес. Бях ли добър? Причиних ли болка на някого? Обидих ли някого? Помогнах ли на някого?"

Тази част от интервюто продължава тук.

Вижте още за Спортакус:
Спортакус за Мързел град
Спортакус за спорта
Спечелете автограф от Спортакус
Спортакус за това какво да ядеш
Видео с част от интервюто със Спортакус
Спортакус за тренировките
3-те най-важни неща, които помагат да сме здрави и силни като Спортакус
 



Коментари
5 коментара

Анджела Маринова, 11 г.,

Публикувано на 10.11.2010

до редакцията:може ли да пуснете и игри на мързел град?и нещо за стефани.Моля ви се!добавете и нещо за певици и певци!

От редакцията: Ще се опитаме.

Анджела Маринова,, 11 г.,

Публикувано на 11.11.2010

до редакцията:но да е готово сега

От редакцията: Точно сега, в момента не можем.

ива , ,

Публикувано на 03.01.2016

моята. Мечта е да се. Срещна с. Спортакус.

софи , ,

Публикувано на 03.01.2016

обичам те спортакус

давид , ,

Публикувано на 05.01.2016

мьжьт на снимката прилича на ник от дьрзост и красота

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град