малък готвач

Начало | малък готвач | Сладките гъби на феите от Пикси Холоу

Сладките гъби на феите от Пикси Холоу

Аз детето | 2017-09-26

Сладките гъби на феите от Пикси Холоу

Почти навсякъде, на което и място в Пикси Холоу да отидете, ще видите, че има недостиг на отровни гъби. Феите ги използват за всякакви неща, включително маси, столове и чадъри. Въпреки че тези гъби, които сега феите ще ви предложат да си направите носят забележителна прилика с нещо истинско, те служат само за една, но важна цел: задоволяване на вкусовите ви рецептори. Друго важно нещо, което трябва да запомните е, че тази рецепта задължително трябва да се приготвя, когато има и някой възрастен около вас за всеки случай.

Необходими продукти:
хартия за печене
пергаментова хартия
купа за смесване
миксер
3 белтъка със стайна температура
1/4 чаена лъжичка заквасена сметана
3/4 чаша захар, най-добре пудра захар
дървена лъжица
нож
малка купа подходяща за микровълнова печка
1/3 чаша парченца шоколад
1/4 чаша какао на прах


Ето и как се приготвят:

  • В купа сложете яйцата и ги разбийте с миксера докато се получи пяна.
  • Добавете сметаната и продължавайте да разбърквате още 5-6 минутки.
  • Включете миксера на висока степен и постепенно добавете захарта. Продължавайте да бъркате, докато сместа не стане лепкава и гъста.
  • След това в тава, постлана с хартия за печене, с помощта на лъжичка направете малки, но дебели кръгчета за гъбките и леко стърчащи нагоре пънчета, но ги поставете отделно, после ще ги съединим. Важно е за пънчетата да могат да стоят прави върху тавата, затова още от сега ги оформете такива.
  • Загрейте фурната на 150 градуса и сложете тавата вътре за 75 минути, за да се изпекат пънчетата и шапките на гъбите. След като са готови изключете фурната и не ги вадете, а ги оставете да изстинат хубаво.
  • След като са изстинали ги извадете, време е да съедините частите, за да се получат истински гъбки. Но преди това в подходяща за микровълнова купа разтопете шоколада. Това става по следния начин: слагате парченцата шоколад в купата и включвате фурната за 30 секунди, вадите, разбърквате, и повтаряте това, докато шоколадът се разтопи. След това с нож, за което може би е добре да помолите възрастния помощник, в шапките на гъбите от вътрешната страна изрязвате малки дупки, чрез които да закрепите пънчетата. Както е показано на картинката.
  • За всяка гъба, натопете върха на стъблото в разтопения шоколад и го поставете в отвора, които сте изрязали на шапката.
  • След като шоколадът се е втвърдил, леко поръсете гъбките с какао на прах, и се наслаждавайте! И не забравяйте, ако няма да ги ядете веднага ги съхранявайте всички в херметически затворени контейнери, за да не изсъхнат.


Коментари
1 коментар

gergana dimitrova , ,

Публикувано на 10.01.2017

ot kade da izprataq recepta za malak gotvach

От редакцията: Можеш да изпратиш рецептата си на имейл info@az-deteto.com или от формата ни за контакти: http://az-deteto.bg/contact.html

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град