малък готвач

Начало | малък готвач | Дъвчената вкуснотийка на Спондж Боб

Дъвчената вкуснотийка на Спондж Боб

Аз детето | 2017-10-06

Дъвчената вкуснотийка на Спондж Боб

Дълбоко, дълбоко под големите океански вълни живее една жълта гъба. Но това не е просто гъба, това е любимият и познат на всички Спондж Боб. Освен че има охлюв за домашен любимец, катерица с водолазен костюм за приятел и морска звезда, с която обичат да ловят медузи заедно, много добре знаете, че Спондж Боб е и най-добрият готвач на океанското дъно, а може би дори и в света. Все пак той работи в закусвалнята „Хрупкавият рак“ и под ръководството на г-н Рак приготвя единствените по рода си краббургери. Жълтата гъба много обича работата си като готвач и с голяма отговорност се отнася към своите задължения (26 пъти по ред е бил най-добрият работник на месеца). Да работи в закусвалнята е била неговата мечта: като малък той е могъл да приготвя великолепни хамбургери. За да си най-добрият готвач на дъното на океана обаче само с бургери не става. Макар те да са най-популярните Спондж Боб знае как да приготвя и други вкуснотии, някой от които малко странни, но винаги много вкусни. До една такава рецепта за дъвчена вкуснотия се добрахме и ние. И няма как да не я предложим и на вас.

И не се притеснявайте – необходимите продукти със сигурност не включват дъвки и определено не се приготвят като се дъвчат. Прави се ето така!

Ще ви трябват:

  • 1 пакет от любимите ви бисквити
  • половин пакетче масло
  • синя боя за храна или пък няколко боровинки
  • розови или шарени шоколадови пръчици
  • ягодово сладко (а може и някое друго, което ви харесва, Спондж Боб обича ягодово и затова го прави с такова)
  • сметана на спрей – от онези готовите в бутилки
  • няколко плода за украса (най-добре същите от които е направено сладкото)

Ще ви трябват също и:

  • дълбока купа
  • вилица
  • тава с хартия за печене
  • красива чаша или буркан за самия готов десерт

Прави се много лесно!

В купата начупете бисквитите на парчета. С ръце, но се опитайте да са колкото се може по-ситни. След това към тях прибавете маслото и бъркайте с вилицата докато се смесят хубаво и се получи бисквитено тесто. Даже докато бъркате леко притискайте, за да се начупят още. Това отнема не повече от 5 минути. След това към така направеното тесто сложете няколко капки оцветител за храна. Ако пък не искате да има такива добавки, можете просто да вземете шепа боровинки, да ги измиете хубаво, да ги намачкате с вилицата и да ги прибавите. И в двата случая бисквитите трябва да станат сини.

След това от тестото направете малки топчета. Разбира се внимавайте да не оцветите цялата кухня в синьо и веднага след като приключите с това измийте ръцете си. Ако пък вкъщи има ръкавици можете да работите и с тях. Топчетата трябва да подредите в тава постлана с хартия за печене, да притиснете леко отгоре така че да заприличат на кюфтета и да ги поставите в хладилника за около 20 минути.

След това всичко е много лесно. Взимате две-три от сините топчета. Натрошавате ги в купата или буркана в който ще стои дъвченият десерт. След това изтисквате слой сметана отгоре. С помощта на лъжица слагате малко плодово сладко. След това отново повтаряте – натрошени бисквити, сметана, сладко. Така докато стигнете върха. Него завършете със сметана и украсете със захарни пръчици или пък защо не звездички, сърчица, едно-две цели сини топчета и пресен плод!

Изглежда толкова вкусно и определено е в стила на Спондж Боб!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град