сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Симпатични чудовища само със сламка направи и в истинско изкуство ги превърни

Симпатични чудовища само със сламка направи и в истинско изкуство ги превърни

Аз детето | 2019-09-18

Симпатични чудовища само със сламка направи и в истинско изкуство ги превърни

Можете ли да рисувате чудовища? Би трябвало да е лесно, нали? Все пак чудовищата може да са каквито въображението ви диктува! С квадратно или кръгло тяло, с едно или пък с три очи, с големи страшни зъби или малки остри зъбенца, с уши или антени. Каквито си решите! Оказва се обаче, че да рисуваш чудовище от нулата не е така лесно. Дълго рисувахме и трихме и пак рисувахме, и пак трихме върху белия лист, докато не открихме един напълно нов, много весел и интересен начин да си нарисуваш най-красивото чудовище. За да го опитате и вие ще ви трябват черен молив или флумастер, водни боички, сламка и естествено бял лист хартия.

Всъщност тези чудовища се получиха толкова готини, че стават и за украса на вратата или стената, за украса на подарък или картичка. А можете също така да ги изрежете, да ги залепите на сламки или клечки и да си направите весел театър. Ето и как да си направите самите чудовища.

На бял лист хартия нарисувайте очи или пък просто две или едно кръгче. Това е важно, за да може около него да направите чудовището. За да се получи хубаво напоете четка за рисуване с много вода и избрания цвят боя. После капнете малко от боята върху белия лист. Ако пък имате капкомер – използвайте него за тази цел, ще се получи още по-готино. За по-добър ефект ви препоръчваме поне 3 капки от един и същи цвят. Разбира се можете да добавите и още 3 от друг цвят и така ще се получи много по-ефектно.

Сега следва и най-интересната част! Приближете сламката към капките боя, на няколко милиметра, а от другата страна – вие духайте. Не е нужно нито да е много, нито да е силно, за да получите интересния ефект. Става супер, нали? След това изчакайте да изсъхне и накрая с помощта на молив или флумастер дорисувайте детайли на чудовищата, като очи, рога, ръце, крака и разбира се уста. И не забравяйте да са усмихнати, все пак това трябва да са симпатични чудовища.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град