сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Висящи прилепчета от рула тоалетна хартия – симпатични и интересни за направа

Висящи прилепчета от рула тоалетна хартия – симпатични и интересни за направа

Аз детето | 2019-10-22

Висящи прилепчета от рула тоалетна хартия – симпатични и интересни за направа

По всяка вероятност сте го чували поне веднъж от нас, но ще ви го кажем отново – не изхвърляйте картонените рула от тоалетната хартия, напротив – събирайте ги, защото с малко въображение от тях можете да си направите чудни неща. Ето например сега ще ви кажем как да си направите висящи прилепчета. Те са много симпатични, забавни за направа и стават за чудесна украса. Не само за Хелоуин, но и просто така. Разбира се ако ще си правите парти у дома или пък в училище или детската градина, ще са идеалната украса. Нито са прекалено страшни, така че всички да се чувстват добре, нито пък са прекалено обикновени. Още по-хубаво ще бъде ако предложите на приятелчетата си да ги изработите заедно. Ето и как става!

Ще ви трябват рула от тоалетна хартия (за едно прилепче ще трябва едно), темперни бои (кафява, сива или черна според нас са най-подходящи, но ако искате розов прилеп, защо пък не), черни пухкави лулички, ножица, лепило, гланцово блокче, маркер и четка за рисуване.

Става много лесно!

Първо оцветете рулото тоалетна хартия с избрания от вас цвят. Трябва да е плътно оцветено, за да стане хубаво. Може би ще ви се наложи да сложите два слоя боя, но това не е чак толкова трудно! После оставете рулото настрани, за да изсъхне боята.

През това време вие нарисувайте и изрежете от гланцовото блокче прилепови крила. Както можете да видите от снимка са много лесни. Дали ще са същият цвят като тялото или пък различен решавате вие. За тези, които се затрудняват с крилата имаме и шаблон, който можете да си принтирате оттук!

След като крилата са готови ги залепете от едната страна на рулото, а от другата нарисувайте очи и прилепска усмивка с маркера. Ако ви е останала гланцова хартия изрежете и две малки триъгълничета за уши и ги залепете над крилата.

За да оформите и закачащите се крака с които прилепчето ще виси в долната част на рулото с помощта на ножицата направете дупки от двете страни. Ако внимавате ще стане много лесно! После разрежете пухкавите лулички на две равни части. Пъхнете всяка луличка в дупката така, че да стърчи съвсем малко и я извийте, за да не пада от дупката. За да направите краката, издърпайте съвсем малко от другия край. Увийте го около всеки крак и сгънете средната част, за да направите кука за окачване.

Това е, сега можете да ги закачите където поискате, за истинска страхотна украса!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град