сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Пластилин и есенни листа правят чудеса

Пластилин и есенни листа правят чудеса

Аз детето | 2019-10-10

Пластилин и есенни листа правят чудеса

Днес отново сме на темата за есенните листа. Това просто няма как да се избегне, защото имаме толкова много идеи, които искаме да споделим с вас и толкова малко време. Листата скоро ще изпопадат по земята и след още малко дъжд вече няма да са чак толкова красиви, че да искаш да си направиш нещо с тях, което да задържиш вкъщи. Затова след красивите апликации и рисунки днес ще ви предложим нещо по-обемно или направо триизмерно. Само с помощта на малко пластилин или Play-Doh и няколко есенни листа можете да си направите чудни охлювчета. Знаем, че ще ви харесат, защото моделирането е предпочитана игра за много деца. Трябва да признаем, че дори и родителите ви биха се зарадвали да си направят такива интересни фигурки. Затова излезте навън, съберете малко есенни листа, най-добре ще е да са от едно и също дърво, както и си намерете 4-5 гумени ластичета.

Това е всичко необходимо за тези хубави охлювчета. Направата им пък също е забавна и лесна.

Първо оформете тялото на охлювчето. Лесно е! От топче пластилин или Play-Doh оформете дълга пръчка. Това най-лесно ще стане като просто сложите топчето на маса или друга стабилна повърхност и с цялата си длан го притискате и я движите нагоре-надолу, докато не се разтегли. След това извивате леко края, слагате очички, които можете да купите готови или пък да изрежете от бяла и черна хартия. С помощта на клечка за зъби или дори нокътя си правите малка усмихната уста и това е. Първата ви част е готова.

Направата на интересната черупка от есенни листа е още по-лесна. Взимате първото листо и го навивате на стегнато руло. След това го захващате с ластиче. В средата на второто листо поставяте първото навито и пак навивате, след това пак захващате с ластиче. Така правите с всички листа. Може да са пет или 50, както ви харесва. Ако решите пък ластикът да не се вижда, то последното листо можете да намажете с лепило и да навиете, а след това да залепите и върху останалите. Но повярвайте, дори и ластикът да се вижда, пак си остава страхотна фигурка. Накрая леко притискате навитите листа за тялото от пластилин на охлювчето и сте готови.

Красиво е! И става толкова лесно, че убедени сме – няма да направите само едно. Ние определено не се въздържахме!

Още интересни есенни идеи можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град