афиш

Начало | афиш | Приключенията на Оливър Туист

Приключенията на Оливър Туист

Тереза, 10 г., София | 2008-04-03

Гледайте “Оливър”. На 17 април от 19.00 часа в Младежкия театър “Николай Бинев”. “Оливър” е много интересен. Това е мюзикъл. В мюзикъла участват 30 артиста и 30 момчета.

“Приключенията на Оливър Туист” е едва вторият роман на Дикенс, който му носи изключителен успех през 1838 г. Изпитанията на 10-годишното очарователно момченце в мрачното, тъжно и жестоко сиропиталище, сред бездомните джебчии в бандата на знаменития мошеник Фейджин и в подземния свят на проститутката Нанси и убиеца Били не прекършват неговата жажда за обич и неистова воля за оцеляване.

Барт, популярен в Лондон като автор на песни за поп изпълнители (Клиф Ричард е сред тях) и на няколко мюзикъла, пише през 1960 текста, стиховете и музиката за “Оливър!”. Първата постановка се играе 2668 пъти! Осем години по-късно филмът на сър Карол Рийд с малкия тогава Марк Лестър (прожектиран у нас, разпространяван на VHS и DVD) печели 6 награди “Оскар” и завладява света.

Темата, която е била видяна като актуална и в средата на по-миналия, и на миналия век, не губи остротата си и днес.

След изключителния успех на постановката си в Младежкия театър през 1987 г. режисьорът Андрей Аврамов, точно 20 години по-късно, отново се е захванал с трудния жанр.

времетраене – 2ч. и 30 мин. с антракт



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град