приказки от деца

Начало | приказки от деца | Приказна история

Приказна история

Славея Семова | 2011-05-20

Имало едно време един котарак в чизми. Веднъж той се разхождал и видял човек, който продавал сливи за смет. Не можал да устои на сочните сливи, върнал се вкъщи и премел набързо къщата. Но тази смет била малко. Наели го за чистач на краля. След като чистил ден след ден, установил че е събрал достатъчно смет. Напуснал без никой да заподозре и отишъл при човека със сливите. Дал му сметта и си хапнал доволно сливки.
На другия ден Пепеляшка организирала бал в чест на годишнината им с принца. В списъка били: Котаракът в чизми, Мики Маус, Спящата красавица и много други.
Отишли на бала и всеки отговарял за нещо: Котаракът в чизми посрещал гостите от списъка, Мики Маус подготвял забавления като федербал, волейбол, футбол и други, Спящата красавица отговаряла за песните и танците. В края на вечерта Добрата фея предсказала на Алиса, че ще отиде не в страната на чудесата, а на гости на трима палавници.

На следващия ден Алиса отишла на разходка в гората и както си вървяла насреща й изскочили Трите прасенца. Те я поканили вкъщи, където й сервирали десерт. Какъв ли? Сладолед, разбира се. Почерпили се и се забавлявали. После Алиса си тръгнала доволна. Когато всички животни се прибрали по домовете си, на Мики Маус му хрумнала идеята да си направят клуб на героите. Раздал покани и всички дошли. Почнали да го строят и скоро го завършили. Започнали да играят, да скачат, да надуват балони, да се забавляват. Всичко било просто прекрасно!

Прочетете още:
Алиса и Пепеляшка в страната на чудесата
Царството на приказките
Трите прасенца, медената питка и седемте козленца



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град