важните неща

Начало | важните неща | При падаща звезда трябва да си намислиш желание, но защо?

При падаща звезда трябва да си намислиш желание, но защо?

Аз детето | 2018-12-26

При падаща звезда трябва да си намислиш желание, но защо?

Падаща звезда – дори и само тези думи звучат красиво и поетично! Падащата звезда е част от безкрайния Космос, от недостижимото, от яркото вълшебство. Падащите звезди носят нещо от магията – приказките за феи, които сбъдват желания. Всеки има нещо невероятно, което все пак се надява тайно да се сбъдне и разчита на падащите звезди, защото иначе изглежда невъзможно. Но защо пък да го пожелаваме точно при падаща звезда, убедени сме, че поне веднъж сте си задавали този въпрос. Все пак вие децата искате да научите всичко за света, което е правилния подход и не спирате да си задавате подобни въпроси. Нима звездата ще чуе нашето желание, като е толкова високо в небето? Като оставим настрана красотата на падащите звезди, която е неизменна и винаги ще си остане такава, защо точно те да сбъдват желания?

Преди да ви отговорим на този въпрос, нека ви кажем две важни неща! Първо – истинските звезди не падат от небето. И това, което наричат падащи звезди, са метеори, т. е. малки космически тела, които горят, докато падат на Земята (прочетете повече тук). На второ място, да имате време да кажете желание, докато звездата пада, е почти невъзможна задача! Видимият падащ метеор трае около секунда. През това време можете само да го зърнете. И дори да си спомняте за желанието, и дори да смогнете да го изречете, една секунда определено не е достатъчна!

Колкото до легендата за падащите звезди и желанията... Звездното небе винаги е привличало хората, откакто ни има на тази земя, то винаги е носело символ на красотата в света, на мира и на боговете, които трябва да бъдат уважавани и почитани. Напълно ясно е, че в древни времена са се измисляли много тайнства свързани със звездите, особено падащите. Независимо един от друг, народите от различни континенти и култури често свързват звезди с човешки души. В някои легенди, звездата е душа, която долита от небето, за да се пресели в новородено бебе. В други тя е обратното – душата на починал човек, който е напуснал тялото си и отлита в света на духовете. В света на съвършенството, където ще продължи да живее вечно. Вие не сте чували за тези вярвания, нали? Но пък знаете за падащите звезди и желанието! Е, те са измислени по същия начин – от някой народ и това вярване е предавано от поколение на поколение, докато е стигнало до нас. И е останало, защото е красиво и поетично, точно като падащите звезди. Макар и да са просто метеори – те си остават красиви!

Пък и смисълът в това да си пожелаеш нещо, щом видиш падаща звезда, е именно че си го пожелаваш в един миг – най-неочакван и непредвидим. Тъкмо затова в този миг ти става ясно, кое е нещото, което най-много – с душа и сърце, си искал. Какво си носил винаги в себе си и щом трябва на секундата мислено да изречеш това съкровено желание, то е първото, което ти идва отвътре. Тогава разбираш, че това е нещото, за което трябва да се бориш и да оставиш всички други малки желания настрана. Защото това е нещото, което ще те направи истински щастлив и ще даде смисъл на живота ти! Ето това е и смисълът на вярването за падащите звезди – те може и да нямат магическата сила да изпълняват желанията ни на мига, но могат да ни покажат какво наистина искаме! Точно затова и тази легенда се е запазила толкова време!

Прочетете и още неща за звездите:
От какво са направени звездите?
Коя е Полярната звезда?
Колко точно са звездите на небето?
Защо звездите трепкат и мигат в нощното небе?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град