важните неща

Начало | важните неща | Защо трябва да учим

Защо трябва да учим

Аз детето | 2018-11-21

Защо трябва да учим

Училището вече започна за всички и това е факт! Даже и времето се опитва да ни покаже, че не е време за игри навън, а за стоене пред дъската с тези дъждове. Въпреки всичко ние силно се надяваме, че за вас училището не е само мъчилище. В училище има и много весели моменти: срещате се по-често с приятели, защото всички вече са си вкъщи, а не на някоя ваканция извън града или дори извън България. И не само това, вярно, че в часовете има доста мъка понякога – трудни задачи, изпитвания, но пък в междучасието става голям купон. Освен това трябва да признаете, че в училище се научават и доста интересни неща. Също така е много важно човек да ходи на училище, защото докато си мисли колко е скучно, научава много неща за света около себе си, които сега може и да не ви се струват важни, но след няколко години ще ви помогнат да станете уверени в себе си хора, които могат с лекота да се справят с всички житейски проблеми. И това дори не е всичко. Ето останалите причини, заради които трябва да се ходи на училище.

1. Трябва да се ходи на училище, за да можете да си купувате каквото си искате. Представете си следното: вече сте на 17 години, все още сте непълнолетни според българските закони и родителите ви се грижат за вас. Както се разхождате в някой магазин с приятели виждате страхотна блуза, обувки или пък нищо друго, което ви харесва и искате. Родителите ви обаче категорично отказват да ви го купят. Аргументите им са, че е скъпо или че си имате достатъчно дрехи. Какво ще направите тогава? Ако сте се учили добре, можете да им покажете как винаги сте изкарвали само отлични оценки в училище и колко се стараете и затова заслужавате това, което сте си харесали. Железен аргумент – няма как да го оборят. Или още по-хубавото, след като сте научили толкова неща си намирате интересна работа и можете да си купувате сами каквото поискате.

2.  Ако се учите добре все някога ще имате свой дом и няма да живеете с родителите си завинаги. Не че е лошо да се живее с тях, но си представете как сте на 20 или 30 години и искате да поканите приятели вкъщи. И ще трябва да ги питате дали може?! А сега си представете колко по-добре ще е да имате свой собствен дом, в който ще можете да правите всякакви забави неща всеки ден, без да искате разрешение от никой.

3. Учете, за да пътувате. Всички знаем, че за да пътуваме на екзотични и интересни места, освен да имаме пари, трябва да познаваме и културата на дадения регион, за да не загазим. А е добре да знаем и някой език, най-добре английски, за да се оправим там, защото едва ли хората в Египет например знаят български. А къде се учат всички тези неща... Точно така – в училище!

4. Учете, за да изпълните мечтите си! Независимо дали мечтата ви е да пътувате или да бъдете програмист например и за двете неща трябва да се учи. Друго няма какво да се каже по-този въпрос, всичко е ясно.

5. Трябва да се ходи на училище, защото е много по-добре да си умен. Всичко в света и в живота става по-лесно, когато си учил навреме в училище. По-лесно си намираш работа, по-лесно изкарваш пари, по-лесно се сприятеляваш с хората, по-лесно намираш решения на проблемите си....
Затова сега не ни остава нищо друго освен да ви кажем, ходете на училище и учете, освен че ще можете да постигнете много неща!

Пожелаваме ви приятна учебна година изпълнена с отлични оценки.

Снимка: freeimages.com

Прочетете още:
Най-страхотните училища в света
Десет лесни съвета за получаване на отлични оценки в училище
 



Коментари
5 коментара

йоана дончева, 12 г.,

Публикувано на 08.12.2014

Аз ходя на училище и естествено знам какво е. В днешно време нещата са много по трудни. Майка ми разправяше как като е била малка всичко е било по лесно. Даде ми един стар учебник по английски за 10 клас и накрая на учебника се намираха нещата които учим сега в 6 клас. Също така нашите учебници са написани забележително трудно .Нямам нищо против училището може би така си помислихте от думите ми. Искам да кажа че няма голяма полза от сложно написаните уроци в учебниците. Кога ще ми потрябва да знам какъв е релефа на Африка или какви са годишните и температури ???? Все пак аз имам само 6 и три 5. =зубър :D Е, това е моето лично мнение и не казвам че е правилно всеки мисли различно :)

Румен Спасов, 15 г.,

Публикувано на 24.10.2015

Здравей Йоана аз бих те посъветвал да провължаваш да учиш и релефа на Африка и нейнете годишни температури да ги знаеш ще ти бъдат в полза дори и да не ги използваш в бъдеще, но от обща култура и по дълбоки познания в географския свят. Един човек когато стане голям ще бъде доволен от себе си ако е учил и живее пълноценен в добри условия живот.

Михаил Гичев, 15 г.,

Публикувано на 26.04.2018

трябва да учим да имаме знания във главата а като не заем не можем да общуваме със хората

Добри Добрев , 18 г.,

Публикувано на 07.08.2018

Заради това училище си проваляме времето за игра което ни е нужно

Sots 123Bg, 12 г г.,

Публикувано на 01.10.2019

Аз свършвам в 7 часа и трябва да пиша домашни!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град