важните неща

Начало | важните неща | Преди важен изпит, какво наистина е важното – писмото на един учител

Преди важен изпит, какво наистина е важното – писмото на един учител

Аз детето | 2019-06-10

Преди важен изпит, какво наистина е важното – писмото на един учител

Изпитите винаги са били естествена част от живота, особено от живота на учениците. При тях като че ли всеки ден е изпит и те винаги се стараят да учат добре, да изпълняват всички задачи и да радват родителите и близките си с най-добрите оценки по всичко! Но дали наистина това е най-важното? Задължително ли е винаги да си отличник по всичко и да отговаряш на всеки въпрос безпогрешно? Струва ли си да знаеш всичко или поне да се опиташ да научиш всяка буква от учебника? Учител от Париж има много кратко, но изпълнено с много мъдрост писмо до всички ученици, преподаватели и най-вече родители, които държат на всяка цена децата им винаги да са перфектни. Писмото носи огромно послание над което учителят се надява всеки един от нас да помисли! Така че прочетете го! Струва си да отделите няколко минутки! Особено в края на учебната година и преди изпитите за 7-ми клас.

„Скъпи родители, предстои годишния изпит на вашите деца и е напълно разбираемо, че вие се вълнувате толкова много за това, дали ще се справят добре. Искам да ви кажа следното:

Между децата, които ще се явят на този изпит има талантлив художник, на който не му е нужно да е отличник по математика. Има и бъдещ предприемач, който не е любопитен към историята и литературата. Има виртуозен музикант, за когото оценките по химия са без значение. Има и спортист, за когото е по-важно да е физически издръжлив, отколкото законите на физиката. Ако вашето дете не се представи отлично на изпита, това не е повод за тревога, защото един изпит или ниска оценка не могат да отнемат нито таланта, нито мечтите на децата ви.

И, моля ви, не си мислете, че единствените щастливи хора на света са лекарите, адвокатите и архитектите! Подкрепяйте винаги своите деца, независимо от техните резултати в училище, изслушвайте ги и ги насърчавайте! Това е верният начин да им помогнете да се превърнат в успешни хора, които един ден ще имат силата и смелостта да превземат света!“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град